MHP'den TBMM'de 'Af Teklifi' Çağrısı :Daha Fazla Bekletilmemeli

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, TBMM'de bugün düzenlediği basın toplantısında 'af teklifi' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Af çıkacak mı? af teklifi hakkında son dakika gelişmeleri kamu bülteni haber sitesinde.

MHP'den TBMM'de 'Af Teklifi' Çağrısı :Daha Fazla Bekletilmemeli

Mahkum affı teklifinin daha fazla komisyonda bekletilmeden TBMM Genel Kurulu'na sevk edilmesi, burada da partilerin tutumunun görülmesinin önemli olduğunu söyleyen Kalyoncu, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Merkezi önünde toplanan mahkum yakınları ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında geçen konuşmaya da değindi.

AF TEKLİFİYLE İLGİLİ SON GELİŞMELERİ, VE DİĞER SON DAKİKA HABERLERİNİ ANINDA CEP TELEFONUNA ALMAK İÇİN TIKLA VE İNDİR.

"TBMM GENEL KURULUNA SEVK EDİLMELİ, DİĞER PARTİLERİN OYLARININ RENGİ ORTAYA ÇIKMALI"

Hasan Kalyoncu: ,"Kamuoyunda şartlı ceza indirimi olarak bilinen kanun teklifimizin, ve toplumsal bir yara haline gelen bu meselenin bir an önce halledilmesinin gerekli olduğunu her platformda anlattık. Teklifi hazırlayan milletvekillerimiz ve özellikle Genel Başkan Yardımcımız Fethi Yıldız bey, Adalet komisyonunda, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İnsan Hakları Komisyonu'nda bu teklifin kanunlaşması gerektiğini tane tane izah etti. MHP'nin haricinde hiç bir parti bu konuda duyarlı olmamıştır.CHP Sözcüleri kendilerine bu konudaki görüşleri sorulduğunda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tutumuna karşı tavır alacaklarını söylemiştir. Biz de soruyoruz CHP'nin bu teklife karşı olmasının sebebi 'Devlet aleyhine işlenen suçlar ve terör suçlarının ceza indiriminde istisna tutulması mıdır?' Bu konuda tepkilerini 'Size oy yok' diyerek göstermek isteyen gruba Sayın genel başkanımızın verdiği cevabı anlamak için ortalama bir kavrayış yeterlidir. Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bu konunun memleket meselesi olduğunu, ve oy toplamak için seçmenin karşısına çıkmadığımızı ifade etmiştir. Olması gereken komisyonun daha fazla gecikmeden teklifi genel kurula sevk etmesidir. O zaman diğer partilerin oylarının rengi de ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

MHP GENEL BAŞKANI MAHKUM AFFI DÜZENLEMESİYLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak yasamızı hazırlayıp meclise verdik, mecliste Adalet komisyonunda görüşülmesini bekliyor. 50 milletvekilimizle olayları takip ediyoruz, 50 milletvekili ile bunu çıkarmak mümkün değil. Bu sebepten dolayı diğer siyasi partilerle de arkadaşlarımız diyalog içerisindeler. Olayları takip ediyoruz, hepinizin durumunu anlıyorum, bir kez daha derdinizi bize intikal ettirmeniz memnuniyet vermiştir. Telaşa kapılıp kendi kendinizi incitmeyin. Bunun oyla alakası yok, istersen verme, bu memleket meselesi, bunu oy için yapmıyoruz, bir daha ağzınızdan duyarsam yasayı çekerim." dedi.