MHP'den Mahkumlara Ceza İndirimi Yasasında Son Durum ve Kapsam Açıklaması

MHP Milletvekili Sefer Aycan , mahkumlara ceza indirimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve af tasarısında son durumu kamuoyuna duyurdu.

MHP'den Mahkumlara Ceza İndirimi Yasasında Son Durum ve Kapsam Açıklaması

Mahkumlara af ile ilgili bir yeni gelişme daha.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan , yaptığı son dakika açıklamasında şartlı ceza indirimine değindi. MHP 'nin TBMM 'ye sunduğu  'şartlı ceza indirimi' teklifine dair açıklamalarda bulunan Aycan,  "Bizim teklifimiz mahkumlara af değil. 5 yıl şartlı ceza indirimi öngörüyoruz." dedi.

Aycan, bu teklifin MHP 'nin seçim vaadi olduğunun altını çizdi. Kanun teklifini meclise zaten sunduklarını söyleyerek sözlerini sürdüren MHP'li  Aycan, 'şartlı ceza indirimi' konusunda verdikleri sözü tuttuklarını ifade ederek şu ifadeleri kullandı.

"Teklif şu anda mecliste. Komisyonda gündeme gelmesini bekliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçimlerde de vaadiydi. Genel seçimler sonrasında bu konuyla ilgili teklifimizi meclise verdik. Şu anda teklifimizin komisyonda gündeme gelmesini bekliyoruz."

BAZI SUÇLAR KAPSAM DIŞI

Verdikleri kanun teklifinde bazı suçların kapsam dışı olduğunu ifade eden Aycan , o suçlarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Şartlı ceza indirimi teklifimizin hangi suçları kapsadığını da belirledik. Teklifimiz her suçu kapsamıyor. Kadına yönelik şiddet, terör ve devlete karşı işlenen suçlar kapsam dışı."

Twitter adresimiz için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA