Meteoroloji'den Son Dakika Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı bölgeler için şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den Son Dakika Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafındna yapılan son dakika açıklamasında bazı iller için şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

MGM tarafından yayımlanan duyuruya göre, bugün akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Siirt ve Edirne İllerinin çevrelerinin, yarın Marmara Bölgesi 'nin güney kısımları, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi 'nin batısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Sivas, Kayseri, Niğde ve Bolu çevrelerinde havanın yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Edinilen son dakika bilgilerine göre yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Akdeniz ve Ege'nin kıyı kesimleri ile Edirne, Çanakkale, Denizli ve Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bu gece saatlerinden itibaren yağışların Aydın'ın kıyı kesimleri, Antalya ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği öngörülüyor.

Kuzey Ege’nin Kuzeyi, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz Açıkları ile Kaş-Marmaris Arasında Fırtına Bekleniyor!

Kuzey Ege’nin kuzeyinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın, bugün (31.12.2018) akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba (02.01.2019) günü günün ilk saatlerinde etkisini azaltması beklenmektedir.

Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğu yönlerden esen rüzgarın, yarın (01.01.2019) sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba (02.01.2019) günü öğle saatlerinde etkisini azaltması beklenmektedir.

Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın, yarın (01.01.2019) sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde fırtınamsı rüzgar, açıklarında 8 (75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba (02.01.2019) günü günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. 

Kaş-Marmaris arasında güney ve güneydoğu yönlerden esen rüzgarın; bugün (31.12.2018) akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Salı günü (01.01.2019) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Antalya Çevrelerinde Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

Antalya çevrelerinde beklenen genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; yarın (01.01.2019 Salı) ve Çarşamba öğle saatlerine kadar kuvvetli (51-100 Kg/m2), 1000 metre ve üzeri rakımlı yerlerde ise yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kar yağışı olan yerlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

Muğla Çevrelerinde Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

Muğla çevrelerinde bu gece saatlerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın (01.01.2019 Salı) kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

İŞTE TÜRKİYE GENELİ HARİTALI HAVA DURUMU

Kamubulteni.com | Ankara