Mesai Saatlerinde Bunu Yapanlar Dikkat: Tazminatsız Kovuldu

Son dakika haberi: Bursa 'da vardiya sırasında uyuyan engelli işçi tazminatsız şekilde kovuldu.

Mesai Saatlerinde Bunu Yapanlar Dikkat: Tazminatsız Kovuldu

Mesai saatleri içinde uyuyanlar dikkat.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Bursa 'da engelli kadrosunda çalıştığı iş yerinde mesai saatleri içinde uyuyan bir işçi tazminatsız kovuldu.

İşçi durumu Yargıtay 'a taşıdı. Yüksek Mahkeme, uyuyan işçinin iş yerinde olumsuzluğa yol açtığı, kendisine işini yapmadığı, taraflar arasındaki güven ilişkisinin sarsıldığı gerekçesiyle kovulmayı hak ettiğini belirtti.

GECE VARDİYASINDA UYUDU

Engelli kadrosunda çalışan personel sevkiyat kırık tamiri bölümünde çalışırken , iddiaya göre vardiya sırasında rahatsızlandı ve migren ilacını alıp uyudu.

Gece amiri ise uyuyan işçinin fotoğrafını çekti ve işverene ihbar etti. İşyeri sahibi ise engelli işçiyi kovdu.  Bu karar sonrası İş Mahkemesi 'nin yolunu tutan işçi, gece vardiyasında çalışırken 15 'er dakikalık çay molalarının olmadığını , bu sürede çalıştığını ve 30 dakikalık yemek molasında ise ancak yemek yiyebildiğini  forklifte malzeme yükleyip indirdiğini öne söyledi.  Saat 04.30 sularında migrene bağlı rahatsızlığının biranda  nüksettiğini, bu nedenle sürekli kullandığı Avmigren isimli ilacı ile bir miktar ağrı kesici aldığını söyleyen işçi , gözlerini kapatıp gözlerini dinlendirmek istediğini söyledi.  İşçi, bu sırada fabrika personel şefinin habersiz bir şekilde fotoğrafını çektiğini söyledi.

Mahkeme söz konusu şikayeti reddetti. Devreye giren Bursa Bölge Adliye Mahkemesi, işçinin haksızlığa uğradığına hükmetti. Kararı bu kez işveren temyiz etti.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, davalı tanıklarının da uyuma eylemini doğruladığına dikkat çekti. Kararda, "Davacının mesai saatleri içerisinde uyuduğu ortadadır. Davacının bahsedilen eylemi ile iş yerinde olumsuzluğa yol açtığı, kendisine verilen görevleri yerine getirmediği, taraflar arasındaki güven ilişkisinin sarsıldığı anlaşılmaktadır. Davacının artık işverenin davacı ile çalışmaya devam etmesinin kendisinden beklenemeyeceği anlaşılmakla davacının iş sözleşmesinin feshi haklı neden ağırlığında olmasa da geçerli nedene dayanmakta olup, mahkemece davanın reddi yerine kabulüne karar verilmesi hatalıdır. Bölge Adliye Mahkemesi’nin temyiz edilen kararının bozularak ortadan kaldırılmasına, davanın reddedilmesine oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA