Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Sözleşmeli Öğretmenlik Sona Erdirilmeli

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan sözleşmeli öğretmenleri yakından ilgilendiren önemli açıklamalar.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Sözleşmeli Öğretmenlik Sona Erdirilmeli

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme kısıtlamalarının bir an evvel sonlandırılması, sözleşmeli öğretmenlere kadro sürecinin zaman alması halnde ilk adımın 6 yıl şartının esnetilmesi gerektiğini söyledi.

Ali Yalçın, "Sözleşmelilik, öğretmenin eşinden/çocuklarından ayrı olması nedeniyle iç huzurunun da iş huzurunun da olmadığı bir uygulama. Öğrencisine hizmet azmi ile ailesine hasreti aynı anda taşımak demektir bu. Moral, motivasyon ve verimlilik tartışması yaşanıyor. Sözleşmeli öğretmenlik, anayasal hakları sınırlıyor, aile bütünlüğünü bozuyor; eşleri, çocukları anne babalarından 6 yıl boyunca ayrı bırakıyor. Öğretmenlerimiz 'zorunlu hasret' yükümlülüğünden; eğitim sistemi, yaşanan sorunlar nedeniyle 'sözleşmeli öğretmen' yükünden kurtulmalıdır. Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması konusundaki haklı taleplerimize ve kararlı çabalarımıza olumlu cevap verilmesi için yeteri kadar gerekçenin oluştuğu kabul edilmelidir.

Bu konuda adım atmak, bazı gerekçelerle erteleniyor olabilir.Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme kısıtlamaları sona erdirilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlere kadro zaman alacaksa ilk adım olarak öncelikle 6 yıl şartı esnetilmelidir. Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen arasındaki özlük hakları kaynaklı var olan makas kapatılmalı ve yaşanan tenakuzun da bir an önce önüne geçilmelidir." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA