Memur-Sen Genel Başkanı: Mülakatlardan Vazgeçilmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden bir süredir gündemde olan ve büyük tepki çeken öğretmen atamalarındaki mülakat meselesine değindi.

Memur-Sen Genel Başkanı: Mülakatlardan Vazgeçilmeli

Mülakatların kaldırılması gerektiğini söyleyen Yalçın, olayın sosyolojik travmaya dönmemesi için acil adıma ihtyaç duyulduğunu belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı, "Geldiğimiz noktada yaptığımız uyarıların haklılığı ve uygulamanın doğurduğu faturanın ağırlığı daha da artmaktadır. Bu itibarla en son duyurusu yapılan Ücretli öğretmenlerden sözleşmeli öğretmenliğe atanma sürecindeki mülakat uygulamasından bir an önce vazgeçilmelidir. ‪Mülakatta adayın kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilememesi, yıllarca emek vererek okumuş ve birçok yazılı sınavdan geçmiş adayların bir kaç Ligobet dakikalık mülakatla elenmesi travmaya neden olmakta adalet duygusunu zedelemektedir. ‪

MEB, maşeri vicdanı yaralayan, hakkaniyet ölçütleri her hâlükârda tartışmaya açık olan öğretmenliğe ilk alımda mülakatla öğretmen alımından bir an önce vazgeçmelidir. ‪Personel alımı tercihinde, mülakat yerine, objektifliği tartışmasız, adalet ve hakkaniyet ölçütlerini karşılayan ve genel kabul gören KPSS puan üstünlüğüne göre yapılması en doğru olanıdır. ‪Yeni dönemde her alanda olduğu gibi özellikle çocuklarımızın eğitiminin temel aktörleri olan öğretmenlerimizin sisteme dahil olurken hem kendi vicdanlarında hem toplumun vicdanında meşruiyeti sorgulanmayan bir sistem ve yöntemle dahil olmaları esas alınmalıdır" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA