Mansur Yavaş: 7 Bin Taksiye Ücretsiz Tablet Dağıtacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Tunali Hilmi Caddesi'ndeki Karum taksi durağını ziyaret ederek burada taksicilerin sorunlarını dinledi. Kızılay yayalaştırma projesinin hayata geçmesiyle taksilerin buraya giremeyeceğine yönelik çıkan haberlerin gerçek olmadığını söyleyen Yavaş, toplu taşımayı özendireceklerini Kızılay'a da sadece taksi ve toplu taşıma araçlarıyla girilebileceğini söyledi.

Mansur Yavaş: 7 Bin Taksiye Ücretsiz Tablet Dağıtacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara Tunali Hilmi Caddesi'ndeki Karum Taksi durağını ziyaret ederek burada taksici esnafıyla buluştu. Taksicilerin sorunlarına çözüm bulunacağını söyleyen Yavaş, Ankara'daki 7 bin 701 taksinin hepsine ücretsiz tablet dağıtılacağı sözünü verdi. Yavaş, "Önemli olan bir araya gelip, danışarak tüm taksici esnafıyla kararları birlikte almak. Sık sık bir araya geleceğiz. Sizlerin sorunlarını dinleyeceğiz, çözüm yollarını birlikte konuşacağız. Biz alnının teriyle evine ekmek götüren tüm esnafımızın yanında olacağız. Vatandaşlarımızın talepleri ile sizlerin taleplerini ortak akılla çözeceğiz. Kenti hep birlikte yöneteceğiz" dedi.

Taksicilerin Kızılay'a alınmaması gibi bir durum olmadığını, yayalaştırma projesiyle Kızılay'a sadece taksi ve toplu taşıma araçlarıyla girilebileceğini belirten Mansur Yavaş, "Ben açıklamam da Kızılay’a 50-100 bin özel aracın girmeyeceğinden bahsediyorum. Zaten toplasanız Ankara’da 7 bin 701 taksi var. Projemiz hayata geçtiğinde, taksiciler ve diğer toplu taşıma araçlarının sahipleri daha çok kazanacak" dedi.  Taksicilerin gelişen teknolojiyle birlikte daha iyi hareket edebilmeleri, yol ve hava durumlarını anlık olarak takip etmelerine yönelik projeler üretileceğini söyleyen Mansur Yavaş, ilk etapta taksici esnafına ücretsiz tablet dağıtılacağını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş, "Bu tabletler sayesinde, müşteri arka koltukta giderken, yolların trafik durumuna ve taksicinin doğru yolda olup olmadığına bakabilecek. Bu tabletlere reklam alınacak, bu da ayrı bir gelir oluşturacak. Ankara’da 7 bin 701 taksi var. Bu büyük bir rakam dolayısıyla reklam gelirleri de büyük olacak." dedi.