Mahkumlara Af Yerine Ceza İndirimi Geliyor-Ceza İndirimi Ne Kadar Olacak?

Mahkum affı meselesi gündeme seçimden sonra gelecek. Ancak bir af söz konusu değil. Mahkumların hapiste kalacağı süre azaltılacak.

Mahkumlara Af Yerine Ceza İndirimi Geliyor-Ceza İndirimi Ne Kadar Olacak?

Mahkumlara af ve infaz yasası hakkında açıklama.

Uzun süredir ceza infaz yasasında değişiklik gündemde. Söz konusu düzenleme için çalışmalar devam ediyor. Mahkum yakınlarının büyük bir merakla beklediği düzenleme için geri sayım devam ederken düzenlemenin ne zaman meclise geleceği büyük merak konusu.

EN ERKEN NİSAN-MAYIS

Yetkililerden elde edilen bilgilere göre, Yargı Reformu Strateji Belgesi Bakanlar Kurulunda görüşe açıldı ve 31 Mart'taki yerel seçimden hemen sonra açıklanacak. İnfaz Yasası değişikliğinde ise, son şekli verilip meclise sunulması en erken nisan-mayıs'ı bulabilir.

YARGITAY BAŞKANI AFFA KARŞIYIM DEMİŞTİ

İnfaz düzenlemesi konusunda geçtiğimiz ay bir açıklama yapan Yargtıya Başkanı, af meselesine karşı olduğunu , ancak ceza süresinin indirilmesi konusunda bazı düzenlemelerin yapılabileceğine yer verildi.  Konu ile ilgili bir öneri de 19. Ceza Dairesi Başkanı'dan gedi. Daire Başkanı, kaçakcılık suçunu işlmeyenlerin de etkin pişmanlıktan fayadalanmalırının genişletilmesini konusunda önerilerde bulundu.

CEZA SÜRESİ NE KADAR DÜŞECEK?

Yeni düzenleme ile birlikte , hapiste kalma süresi düşecek. Eski yasaya göre 10 yıl alan biri 3-4 yıl hapiste kalıyordu. Yeni yasada bu süre 6,5 yıla çıkarılmıştı. Yeni düzenleme ile birlikte 10 yıl ceza alan bir kişi 4 yıl hapis yatacak.

Kamubulteni.com  | Ankara