Mahkumlara Af-Süresiz Nafaka İçin Önemli Toplantı-Açıklama Geldi

Mahkumlara af , süresiz nafaka ve çocukların icra yolu ile alınması meseleleri için kritik bir toplantı yapıldı.

Mahkumlara Af-Süresiz Nafaka İçin Önemli Toplantı-Açıklama Geldi

Nafaka ve mahkumlra af için açıklama.

Adalet ve Kalkınma Partisi 'nin hukukçu isimleri ikinci yargı paketi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz gün bir toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın düzenlediği toplantıda ikinci yargı paketi ile ilgili detaylar görüşüldü ve nafaka meselesi ile mahkumlara af meselesinin son detayları konuşuldu. 

BİR DEĞİİKLİK DAHA

Mahkumlara af ve nafaka düzenlemeleri için ayrı bir paket çıkarılacağı bildirildi. Ancak yapılan açıklamada iki konunun da 2. yargı paketi kapsamına alındığı ve düzenlemelerin ikinci yargı paketi ile hayata geçirileceği bildirildi. 

Ömür boyu nafaka ve icra yolu ile alınan çocuklar meselesinin çözüleceği 2. yargı paketi üzerinde çalışmalar devam ediyor. 

NAFAKADA KRİTER EVLİLİK SÜRESİ

Süresiz nafaka meselesinin çözülmesi uzun zamandır bekleniyordu. 2. Yargı Paketi ile yapılacak düzenlemede nafaka için evlilik süresi, kadının yaşı, gelir durumu, çocuk olup olmadığı varsa sayısı, tarafların kusur oranı gibi etkenlere bakılacak. 

Nafaka evli kalınan süre ile orantılı olacak ama 2 yıldan az da olmayacak. 

BU DURUMLARDA NAFAKA SÜRESİZ OLACAK

Kadının yaşı, çalışmayacak durumda olması gibi etmenler varsa nafaka süresiz şekilde olacak.

MAHKUMLARA AF

Af düzenlemesi de 2. yargı paketinde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın başkanlığında yapılan toplantıda azı uyuşturucu suçlarında ceza indirimine gidilmesine itiraz ettiği belirtilmişti. Mahkumlara af için   terör, cinsel suçlar, uyuşturucu ticareti ve mükerrer suçların kapsam dışı tutulması öngörülüyor.

Af ve nafaka düzenlemesi bekleyenler bu adreste TIKLA KATIL

AF VE NAFAKA  HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN