Mahkumlara Af ile İlgili Kulis Bilgileri: Kimlere Af Gelecek?

Mahkumlara af ile ilgili kulislerden yeni haberler gelmeye devam ediyor. On binlerce mahkum ve mahkum yakınının beklediği düzenleme için kulis bilgileri haberimizde.

Mahkumlara Af ile İlgili Kulis Bilgileri: Kimlere Af Gelecek?

Yargı reformu ile ilgili son dakika haberi.

Hükümetin  hukukçu milletvekilleri ile Adalet Bakanlığı 'nın ortak şekilde  hazırladığı, kapsamında ceza infaz sisteminde öngörülen değişiklik hükümlerinin de yer aldığı yargı paketi için geri sayım devam ediyor.  Meclis tatile girmeden yürürlüğe girmesi planlanan yargı paketi sonrası 80 binin üzerinde tutuklu ve hükümlünün serbest kalacağı belirtildi.

5 SENENİN ALTINDAKİ KARARLARA DA YARGITAY YOLU AÇILIYOR

Daha önce 5 yıldan az cezalar istinafta sonuçlanıyordu. Yargı paketi ile artık 5 yıldan az cezalar da Yargıtay 'a taşınabilecek. Bu şekilde İstinafın FETÖ davalarında verdiği çelişkili kararlar da ele alınacak ve daha doğru kararlar verilecek.

AK Parti kaynakları, istinaf mahkemeleri tarafındna FETÖ davaları ile ilgili verilen kararlara dikkat çekiyor ve "Bu kararlara Yargıtay yolunun açılması ile ortaya bir içtihat da çıkacak ve bu konudaki kafa karışıklığı giderilecektir. Çünkü yaptığımız değerlendirmelerde örneğin Bank Asya'ya paraya yatıranlarla ilgili aynı suça istinaftan farklı cezalar çıkmış. Bunlar Yargıtay'a götürülemediği için de bir içtihat oluşmamış. Farklı kararlar alınmış" dedi.

TUTUKLULUK SÜRELERİ

TBMM 'ye gelecek paket ile birlikte terör ve toplu suçlarda iki seneden fazla tutukluluk olmayacak. Ağır cezalık suçlarda bir sene, asliye ceza mahkemesinin görev alanına giren suçlarda da tutukluluk süresi altı ayı geçemeyecek. Bu süreleri dolduranlar şartlı tahliye edilecek. 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ SERBEST KALABİLİR

Bu düzenleme sonrası 4 yıl 8 ay hapis cezası alan Selahattin Demirtaş 'ın bunu Yargıtay'a temyiz için taşıma imkanı olacak. Kasım 2016' da  düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve hakkında tutuklama kararı verilen Selahattin Demirtaş 'ın hapiste geçirdiği süre dikkate alınarak ve hakkındaki diğer davalarla ilgili tutukluluk sürelerini de tamamlamış sayılacağından, yeni yargı paketinin yürürlüğe girmesi sonrası  tahliye olabileceği ifade ediliyor.

Cezaevlerinde halen kapasitenin çok üzerinde mahkum bulunuyor AK Parti kaynakları yaptıkları açıklamada kapasitenin 60 bin civarında  fazlasında tutuklu ve hükümlü olduğu, teklifin yasalaşması durumunda 80 binin üzerinde kişinin tahliye edileceği belirtildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA