Mahkumlara Af İçin Dikkat Çeken Açıklama

Mahkumlara ceza indirimini öngören Yargı Reformu ile ilgili dikkat çeken iki açıklama geldi. İşte açıklama.

Mahkumlara Af İçin Dikkat Çeken Açıklama

Mahkumlara af ile ilgili CHP 'den dikkat çeken açıklamalar.

On binlerce mahkum ve mahkum yakını , TBMM 'den geçecek yargı reformu belgelerini bekliyor. Daha önce seçimden sonra halledileceği söylenen ve kapsamına ceza indirimini de alan yargı reformu belgeleri, daha sonra Meclis tatile girmeden önce yetişirse çıkacak denildi. Ancak meclis Temmuz ayının sonunda tatile girdi.

MECLİS 1 EKİM 'DE AÇILIYOR

TBMM her yıl olduğu gibi , 1 Ekim 2019 günü toplanmak üzere Temmuz ayında tatile girdi. Yargı reformu ise meclisin yeni yasama yılına kaldı. Bu durum ise mahkum yakınlarının tepkisine neden oldu.

ÖZGÜR ÖZEL 'DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

CHP Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı son paylaşımında şu ifadeleri aktardı:

"Aynen aktarıyorum: Sayın Başkanım iyi calışmalar. Buca cezaevinde İKM olarak gorev yapiyorum Mevcut 4000’e yaklaştı Koğuslar 130 kisi yatacak yer yok merdivenlerde yatıyorlar, havalar sıcak sular sık sık kesiliyor Memur sayısı çok az Mahkumda, memurda perişan Lütfen sesimiz olun"

CHP 'DEN ÇAĞRI

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu yaptığı son açıklamasında diğer partilerin milletvekillerine yargı reformu için toplantı çağrısında bulundu. 

CHP 'li vekil , diğer tüm partilere gönderdiği davet mektubunda , yargı reformunu görüşmek üzere 18 Ağustos 2019 günü AK Parti, İYİ Parti, MHP ve HDP, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye İşçi Partisini toplantıya çağırdı. 

CHP 'li Kaboğlu , diğer parti temsilcilerinin katılacağı toplantıda yargı reformunun görüşüleceğini söyledi. 

MAHKUMLARA AF VE DİĞER GELİŞMELERDEN ANBE AN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN