Mahkumlara Af İçin Bugün Flaş Gelişme: Denetimli Serbestlik Gelecek

Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre mahkumlara 2016 yılında çıkacak KHK'daki gibi koşullu denetimli serbestlikle tahliye yolu geliyor.

Mahkumlara Af İçin Bugün Flaş Gelişme: Denetimli Serbestlik Gelecek

Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Star Gazetesi 'nden Şerife Güzel, bugün kaleme aldığı yazısında mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesini aktardı. Söz konusu durum ile ilgili daha önce Bakanlar Kurulunda bir sunum yapıldığını aktaran Güzel, teklifin bir tablosunun çıkarıldığını ve af ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığını söyledi. AK Parti MYK 'da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bir açıklama yapmış ve söz konusu teklifin yürülüğe girmesi durumunda toplum vicdanında rahatsızlık yaratabileceğini söyledi. 

2016 'DA YAYIMLANAN KHK GİBİ

AK Parti kurmayları, af konusunda yapılabilecek yeni düzenlemenin, 2016 yılında çıkan denetimli serbestlik gibi olabileceğine yer verildi.  2016 'da Kanun Hükmünde Kararname ile on binlerce mahkum koşullu olarak salıverilmişti.  Af ile ilgili alınan son dakika bilgisine göre yeni tasarının KHK'daki gibi olması bekleniyor.

2016 yılında çıkarıltılan Kanun Hükmünde Kararname ile iki önemli düzenleme yapılmış, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli mahkumların cezalarının, koşullu olarak salıverilme tarihine kadarki kısmı denetimli serbestlik ile infaz edilmesine yer verilmişti. Şartları taşıyan hükümlüler bir yıl erken koşullu olarak tahliye edilmişti.

BU SUÇLAR KAPSAMA ALINMAMIŞTI

2016 yılında çıkan KHK'da kasten öldürme, çocuğa ve aile bireylerine yönelik ağırlaştırılmış yaralamaya dönük cinsel suçlar, özel hayatın gizliliğine yönelik suçlar, uyuşturucu ticaret ve imalatı, devletin güvenliğine, Anayasal düzene, terörle mücadele ve devlet sırlarına karşı işlenen suçlar koşullu denetimli serbestlik kapsamı dışında tutulmuştu.

Vicdanlarda oluşturabileceği tepkiler nedeniyle AK Parti'de sıcak bakılmayan af teklifine yeni formül bulundu. Cezasının uzun süresini çekenlere bir miktar daha erken tahliye imkanı sağlayacak düzenleme ön plana çıktı.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

AF HABERLERİ KAMUBULTENİ'NDE.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA