Mahkumlara Af Açıklaması: Affın Kapsamı ve Detayları

Mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklaması geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı açıklamada affın kapsamına dair detayları aktardı.

Mahkumlara Af Açıklaması: Affın Kapsamı ve Detayları

Mahkumlara af ile ilgili tasarı hazırlayan MHP, bu tasarının detaylarını açıkladı.

Kader mahkumlarına af için seçim öncesi çağrıda bulunan ve 24 Haziran öncesi seçim beyannamesinde de buna yer veren MHP, af meselesinin meclise gelmesi için harekete geçti ve tasarıyı hazırladı. 

Devlet Bahçeli'nin genel çerçevesini çizdiği  ve bu konuda talimatları açıkça verdiği teklif üzerinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız başkanlığında kurulan partinin hukukçularından oluşan heyet, teklifin taslağını tamamladı ve meclise gönderilmek üzere son şeklini verdi. Buna göre af meselesinden PKK, FETÖ gibi örgütlerle ilişkisi olanlar ile taciz, tecavüz suçlaması ile hapis yatanların kesinlikle yararlanmaması gerektiğinin altı çizildi. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre, toplamda 8 başlıktan oluşan teklifte FETÖ, PKK ve diğer örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkumları kapsama alınmadı. 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz mayıs ayında genel çerçevesini çizdiği af teklifiyle ilgili çalışmalarında, öncelikle Cumhuriyet tarihinde çıkarılan 52 affı incelediklerini dile getiren Yıldız, "Bu 52 affın şekil ve içeriğini inceledim. Heyet olarak bu af ve ceza Pinbahis indirimlerini toplumda bıraktığı olumlu ve olumsuz sonuçlarıyla beraber inceledik. Hatta öyle aflar var ki Erzincan depreminden sonra depremde yararlılık gösteren mahkumlara bile af çıkarılmış." dedi.

1991 yılında çıkarılan ve "Rahşan affı" olarak bilinen affa da değinen Yıldız, söz konusu tasarıda genel af ile ilgili bir şeyin olmadığını söyledi. Yıldız açıklamasını şu şekilde sonlandırdı::

"Hazırladığımız teklif taslağının içerisinde ceza indirimi de var, af da var, erteleme de var. Elbette tutuklu ve hükümlünün ailelerini düşünürken, suçtan zarar görenleri, mağdurları gözetmek zorundayız. Bu konuda toplumda bir mutabakat oluşmalı. Bizim suçu meslek edinmiş insanları affetmek gibi bir amacımız yok. 'Kader mahkumu', adı üstünde." 

Parlamentoda diğer partilerin de buna destek vermesi gerektiğini söyleyen Yıldız, söz konusu tasarının, meclisin açılmasının ardından TBMM gündemine geleceğini söyledi.

MAHKUMLARA AF HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara