Maaşlara 600 Liraya Kadar Zam! Milyonların Gözü O Açıklamada

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 2019 asgari ücret pazarlıklarında sona gelinirken, emekli maaş zammı için de meraklı bekleyişte sona geliniyor. Emekli maaşlarına enflasyon zammı, emekli maaş zammı ne kadar olacak, emekliler maaş zammı duyurusu bekliyor.

Maaşlara 600 Liraya Kadar Zam! Milyonların Gözü O Açıklamada

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 2019 asgari ücret pazarlıklarında sona gelinirken, emekli maaş zammı için de meraklı bekleyişde sona geliniyor. SSK ve Bağ-kur emeklilerinin gözü kulağı ocak ayında yapılacak zamda. Zam oranının belirlenmesinde 2018'in ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon oranlarından faydalanılacak. Yeni veriler beklenirken, Ocak zammıyla ilgili tahminler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bu çerçevede 2018'in ikinci dönemine ait 4 aylık bölümün verileri de etkili oldu. TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, Temmuz ekim enflasyonu yüzde 12.26 oranında gerçekleşirken, halen en düşük emekli aylığı ek ödeme dahil bin 21 lira 39 kuruş civarında. Yüzde 12.26 oranındaki artışa göre bu maaş 1146 liraya çıkacak. En düşük maaşta 125 lira artış gözlemlenecek. En yüksek emekli aylığı ise hali hazırda 4892 TL, bu maaşda enflasyonun yüzde 12 civarında gerçekleşmesi durumunda 5 bin 491 liraya yükselecek.

En yüksek maaşta da 600 liralık artış görülecek. Emekli maaşlarına 125 ile 600 TL civarında enflasyon zammı yapılması bekleniyor. Zamlı maaşlar için TÜİK'in Ocak ayının başında açıklayacağı oranlar bekleniyor. Duyuru geldiği anda siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Emekli maaş zammı ve asgari ücretle  ilgili tüm gelişmeleri takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET, EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI, YENİ YÜKSEK MAAŞLI İŞ FIRSATLARI İÇİN TIKLA VE İNDİR.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA