Koparan Yandı! 60 bin Lira Cezası Var

Baharın gelişiyle çiçek açmaya başlayan koruma altındaki endemik bitkilerden Manisa Lalesi, fotoğraf tutkunlarınca görüntülenmeye başlandı.

Koparan Yandı! 60 bin Lira Cezası Var

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Lalesi'yle ilgili, Çevre kanunu ile koruma altında olduğunu hatırlatarak, Manisa Lalesine zarar veren kişilerin tespiti halinde 60 bin 163 TL para cezası uygulanacağını söyledi.  Koruma altındaki bitkilerden Manisa Lalesi'ne zarar verene 60 bin 163 lira para cezası kesileceği bildirildi. Spil Dağı Milli Parkı'nda yetişen Manisa Lalesi, havaların ısınmasıyla güzeller güzeli görüntüsüyle büyülemeye başladı.

Biyolojik Kaçakçılığa karşı korunması için tedbir alınan , Türkiye'ye özgü lalenin görüntülenmesi için Manisa Valiliği'nce kentteki gazetecilerin de katılımıyla etkinlik düzenlendi. Manisa Valisi Ahmet Deniz buradaki konuşmasında, "Manisa Lalesi, Türkiye'nin önemli bir güzelliği. Önemli olan bu güzelliğe sahip çıkmak, korumak, kollamak ve gelecek kuşaklara aktarmak. Bu da bizlerin görevi. Doğamıza, tabiatımıza ve ülkemizin değerlerine sahip çıkacağız. Manisa Lalesi, 2872 Sayılı Çevre Kanunu ile koruma altında. Bu laleye zarar verenler tespit edildiğinde 60 bin 163 lira ceza uygulanacak." dedi.