Konut Kredisi'ndeki Rekabetin Faiz Oranlarını Düşürmesi Bekleniyor

Konut kredisi faiz konusunda kamu bankaları öncülüğünde başlayan indirimler, özel sektörün de harekete geçmesine vesile olurken, konut kredisi faiz kampanyalarının rekabete dönüşmesi nedeniyle oranların daha da düşmesi bekleniyor.

Konut Kredisi'ndeki Rekabetin Faiz Oranlarını Düşürmesi Bekleniyor

Geçtiğimiz aylarda oldukça yükselen faizler,  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca yapılan faiz indirim müdahalesinin ardından düşmeye başlamış, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank tarafından peş peşe yapılan konut kredisi kampanyaları özellikle inşaat sektörü ve konut almak için kredi çekmek isteyen vatandaşların yüzünü güldürmüştü. Faiz indirimlerine kamu bankalarının ardından özel sektörün de girişmesiyle, faizler yanına yaklaşılabilir seviyelere gelirken, önümüzdeki günlerde yeni indirimlerin gelebileceği bekleniyor.

Konut kredisindeki rekabeti başlatan kamu bankalarının daha fazla gerisinde kalmak istemeyen özel bankaların da önümüzdeki günlerde dikkat çeken kredi kampanyaları başlatması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerde 250 BP indirime giderek son üç ay içerisinde toplamda 1000 baz puan indirim gerçekleştirmişti.

Merkez Bankası'nın bu hamlelerinin faiz indiriminde genele yayılması, özellikle konut, tüketici ve taşıt kredilerinde faiz indirimlerinin artması bekleniyor.