Kimlik Kartı ve Sürücü Belgeleriyle İlgili Yeni Gelişme! Süre Kısalıyor

İkinci 100 günlük eylem planı çerçevesinde, İçişleri Bakanlığı tarafından, kimlik kartı ve sürücü belgesi için randevu alma süreleri 60 günden 10 güne düşürülecek.

Kimlik Kartı ve Sürücü Belgeleriyle İlgili Yeni Gelişme! Süre Kısalıyor

İçişleri Bakanlığı'nca ikinci 100 günlük eylem planı çerçevesinde, T.C. kimlik kartı ve sürücü belgesi randevularında 60 gün olan üst sınır 10 güne düşürülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İkinci 100 Günlük Eylem Planı' nı açıkladı. İlgili plan çerçveesinde İran-Ağrı , Iğdır sınırına 35 km.lik aydınlatma, kamera takip sistemi ve güvenlik sensörü kurulacak, çağrı merkezlerini tek bir numarada toplayan 112 Acil Çağrı Merkezi, Hakkari ve Zonguldak'ta da kurulacak, bununla beraber tek çağrı numarasıyla faaliyet gösteren il sayısının 44'e çıkması söz konusu olacak. Heyelan , Kaya düşmesi ve çığ gibi acil durumlara, kurumlar tarafından etkin müdahale için sistem geliştirilecek ve ulusal bir platform oluşturulacak.

E-Belediye Bilgi Sistemine dahil olan belediye sayısı 60'dan 210'a yükselecek. Vatandaşların taleplerinin daha hızlı ve etkin cevaplanması, aksayan hizmetlerin tespiti maksadıyla 40 il ziyareti yapılacak. 650 polis amirliğinde 'İnsan odaklı hizmet'i esas alan 'Güven Masa' uygulaması ve 'Etik davranış ilkeleri' başlayacak.