Kemal Kılıçdaroğlu : Emeklilikte Yaşa Takılanların Davasının Takipçisi Olmaya Kararlıyız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşım yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu : Emeklilikte Yaşa Takılanların Davasının Takipçisi Olmaya Kararlıyız

CHP'nin Emeklilikte Yaşa Takılanların sorununun çözümü konusunda ısrarlarını sürdüreceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili kanun teklifinin verildiğini ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin parlementodan geçmesi için her türlü çabayı sürdüreceklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak; emeklilikte yaşa takılanların davasının takipçisi olmaya kararlıyız! Bu konuda kanun teklifimizi verdik ve bu teklifin parlamentodan geçmesi için her türlü çabayı göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu arada İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de EYT konusunda yeni bir teklifi gündeme getirdi. Partisinin TBMM Grup toplantısında emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili konuşan Akşener, "Emeklilikte yaşa takılanlar, Sn. Erdoğan'ın ifade ettiği gibi 38 yaşında emekli olma peşinde değil. Kazanılmış haklarının gasp edilmesinden rahatsız. Madem teklifimizi reddettiniz bakın bu konuda vatandaşımızı rahatlatıcak bir önerimiz daha var. Söz gelimi 25 yıl prim ödemiş bir insan emekliliğe hak kazanıyor, maaş alımı için 15 yıl beklemek durumunda kalıyor. Bu 15 yılın ilk 5 yılında maaşının yarısı, ikinci dilimde yüzde 65'i, son dilimde yüzde 80'i ödenebilir, yaşı dolunca da maaşının tamamı ödenir. " dedi.