Kaşıkçı'nın Nişanlısı Hatice Cengiz : Cinayetten Suudi Yetkililer Sorumlu

Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'nda suudi ajanlar tarafından vahşice katledilen Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, cinayetten Suudi yetkilileri sorumlu tuttu ve sorumluların Türkiye'de adalete teslim edilmesini istediğini söyledi.

Kaşıkçı'nın Nişanlısı Hatice Cengiz : Cinayetten Suudi Yetkililer Sorumlu

Reuters haber ajansına korkunç olayla ilgili açıklamalarda bulunan Cengiz, olayın nihai sorumlusunun kim olduğuna ilişkin soruya, "Olaylar Suudi Arabistan'ın diplomatik temsilciliğinde yaşandı. Bu koşullar altında Suudi Arabistan yaşananlardan sorumludur.Bu olay, bu suikast Suudi Konsolosluğu'nda gerçekleşti. Muhtemelen Suudi yetkililer böyle bir cinayetin nasıl gerçekleştiğini biliyorlardır. Olayın ne şekilde gerçekleştiğini açıklamalılar." dedi.  

59 yaşındaki Suudi asıllı Gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluk binasına girmiş,  daha sonra buradan çıkmamıştı. Suudi yetkililer önce olayı örtpas etmeye çalışmış, fakat korkunç olayla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başlayınca cinayeti itiraf etmek durumunda kalmıştı.