Kartal'dan Kahreden Haber! 2 Ölü, 1'i Ağır 7 Kişi Yaralı Kurtarıldı

Son Dakika! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da bina çökmesi neticesinde 2 kişinin hayatını kaybettiğini 1'i ağır 7 kişinin yaralı kurtarıldığını, enkaz altında 9 yaşında bir çocuk olduğunu ve onunla sürekli görüştüklerini söyledi.

Kartal'dan Kahreden Haber! 2 Ölü, 1'i Ağır 7 Kişi Yaralı Kurtarıldı

Vali Yerlikaya, "Muhammet Alemdar'ımız, 9 yaşında, kendisiyle devamlı görüşüyoruz. Dua edelim, onu oradan sağlıkla inşallah kurtaracağız. Enkazın altındaki 2 kişiyle daha konuşuyoruz, onları da inşallah kurtaracağız." dedi. İstanbul Kartal Cevizli Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında bir bina henüz bilinmeyen sebeple çöktü. 7 katlı binada çok sayıda ailenin yaşadığı, binanın 3 katının kaçak çıkıldığı öğrenilirken, bölgeye çok sayıda AFAD , itfaiye, ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şimdiye kadar enkaz altından 2 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı, 1'i ağır 7 kişinin yaralı olarak enkazdan çıkarıldığı öğrenildi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Meclis Başkanı Yıldırım, "Kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Az önce valimizin de verdiği bilgilere göre şu ana kadar 6 vatandaşımız sağ ve yaralı olarak kurtarılmış, hastanelerde tedavi ediliyor. Durumları iyi. 2 vatandaşımız malesef hayatını kaybetmiş durumda. Şu anda zamanla yarışarak büyük bir fedakârlıkla ekipler çalışıyor. Az önce bana verilen bilgiye göre 4 tane vatandaşımızla temas kurulmuş, onların sağ salim çıkarılması için arkadaşlarımız olağanüstü gayret içerisindeler. Tabii çok üzücü bir hadise, ama şu anda bu neden çöktü, nasıl çüktü, niye çöktü şeklinde bir meseleyle uğraşmak yerine bir an önce içeride olabilecek vatandaşlarımızı sağ salim çıkarabilmenin gayreti içerisinde arkadaşlar. Tabiatıyla soruşturmalar eş zamanlı olarak başlamış durumda. Sonuç ortaya çıkacaktır. Ben bir kez daha burada bu büyük felaketi yaşayan vatandaşlarımızın kurtulanlara geçmiş olsun diliyorum, vefat edenlerin acılarını paylaşıyoruz. İçeride bulunan vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz sağ salim çıkarılabilsinler. Burada yaşayan, yaşamayan, basın mensupları, medya mensupları dahil herkesin bu çalışmaları kolaylaştıracak, oradaki arkadaşların olağanüstü çalışmalarına engel olmayacak şekilde olmalarını istiyorum. Bakanımız konunun teknik yönüyle incelemelerini yapıyor. Muhtemelen bitişik bina da çökme sırasında zarar görmüş olur. Tedbiren oradaki vatandaşlarımızın emniyeti alınmış durumda. Allah böyle acıları bize daha yaşatmasın. Bu olay bize şunu gösteriyor, emniyet herşeyden daha önemli. Aşırı iştah yüzünden, kurallara, kaidelere, fennine, tekniğine uymadan, bir şey olmaz, benim temelim sağlam, demirim fazla diyerek hiçbir tedbir almadan ilaveler yaparsanız büyük bir riskle karşı karşıya kalmak kaçınılmaz oluyor. Bugün İstanbul'un depremden sakınmaya yönelik çok önemli bir sorun olduğunu biliyoruz. Acil 30 bin yapının depremsel dönüşüme ihtiyacı var. Bütün bu konuları Çevre Şehircilik Bakanımız, belediyemiz, bütün kurumlarımız yakından takip ediyor. Şu an itibarıyla arkadaşlarımın verdiği bundan ibaret." şeklinde açıklama yaptı.