'Kalkan-4' Operasyonlarıyla 37 İlde 4.568 Düzensiz Göçmen Ele Geçirildi! Detaylar Burada!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde 37 ilde gerçekleştirilen 'Kalkan-4' adı altındaki operasyonlarda, düzensiz göçmenlere ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik önemli başarılar elde edildi. Bu operasyonlarda toplamda 4.568 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonlar, il emniyet müdürlükleri ve il jandarma komutanlıkları tarafından koordine edildi ve başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

'Kalkan-4' Operasyonlarıyla 37 İlde 4.568 Düzensiz Göçmen Ele Geçirildi! Detaylar Burada!

Yakalanan Kaçakçılar ve Alınan Önlemler

Operasyonlar sırasında 126 ayrı noktada yapılan baskınlarda 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü ele geçirildi. Bu kişilerden 41'i tutuklanırken, 7'sine adli kontrol kararı verildi. Diğer kişiler hakkında ise yasal işlemler devam etmektedir. Bu başarılı operasyonlar, ülkeyi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu yapmaya çalışan kişilere karşı verilen kararlı mücadelenin bir göstergesidir.

Operasyonlara Destek ve Mücadele Kararlılığı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlara katılan ekipleri tebrik ederek, ülkenin düzensiz göçle mücadeledeki kararlılığını vurguladı. Bakan, "Ülkemizi düzensiz göçün hedefi haline getirmeye çalışan insan kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Bu kişileri birer birer yakalayıp adalete teslim edeceğiz." diyerek operasyonlara olan desteğini dile getirdi. Ayrıca, operasyonları koordine eden valilere, jandarma ve polis teşkilatlarına teşekkürlerini iletti ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.