Kadir Mısıroğlu Son Durumu Nedir? Kadir Mısıroğlu Kimdir?

Son dakika haberi: Bir süredir şeker tedavisi gören Kadir Mısıroğlu yoğun bakıma alındı. Peki Kadir Mısroğlu öldü mü? Kadir Mısıroğlu 'nun sağlık durumu nedir? İşte ailesinden gelen açıklama.

Kadir Mısıroğlu Son Durumu Nedir? Kadir Mısıroğlu Kimdir?

Son dakika haberi: Kadir Mısıroğlu yoğun bakıma kaldırıldı.

Edinilen son bilgilere göre , bir süredir şeker tedavisi gören Kadir Mısıroğlu , önceki gün yoğun bakıma alındı. 

Manevi torunu Nurullah Mısıroğlu, önceki gün sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kadir Mısıroğlu için sevenlerinden dua istedi.

Kurtuluş Savaşı ile ilgili olarak sarf ettiği "Keşke Yunan galip gelseydi" ifadeleriyle tepki çeken kısa süre önce de “Türkçüler, Ziya Gökalp'i adam zanneder, bir Yahudi'nin sistemini Türkiye'ye adapte etmiştir” sözleriyle gündeme gelmiş olan Kadir Mısıroğlu 'nun tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

KADİR MISIROĞLU KİMDİR?

24 Ocak 1933 tarihinde Trabzon ’da dünyaya gelen Mısıroğlu , ilk ve orta öğrenimini Akçaabat ’ta tamamladıktan sonra lise öğrenimini Trabzon 'da bitürdü. 1954 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ’ni kazanan Mısıroğlu ,1964 'te  lk eseri olan “Lozan Zafer mi Hezimet mi?” kitabını yayınladı.

Aynı sene Sebil Yayınevi ’ni kuren Mısıroğlu, 1970 senesinde genişletilmiş ikinci kitabı 5816 sayılı kanuna muhalefet gerekçesiyle toplattırıldı. Hakkında dava açılan Mısıroğlu, 1974 genel affı sayesinde ceza almadı.

1970 senesinin Ocak ayında, Millî Türk Talebe Birliği 'nde Harf Devrimi ile alakalı verdiği bir konferansı dava bahane edilerek, hakkında Eskişehir Örfi İdare Mahkemesi'nce  ceza verilen Mısıroğlu, daha sonra 1976 yılının başından itibaren İslami bir dergi olan Sebil dergisini çıkarmaya başladı. Bu dergideki birtakım yazılarından dolayı kısa bir müddet sonra hakkında 163. maddeye istinaden sayısız dava açıldı.

1977 Türkiye Genel Seçimlerinde Milli Selamet Partisi’nden Trabzon milletvekili adayı oldu. Listede ikinci sıraya konan Mısıroğlu, milletvekili seçilemedi.

1978 senesinde MSP Genel İdare Kurulu’na seçildi. 12 Eylül darbesi ile MSP Genel İdare Kurulu hakkında tutuklama kararı verilince daha önceki davaları ile bunun birleşmesi daha büyük bir ceza getireceği için yurt dışına gitmek zorunda kaldı.

Kamubulteni.com  | Ankara