Kadir Mısıroğlu Nerelidir, Kimdir? Cenaze Namazı Ne Zaman?

Son dakika haberi: Kadir Mısıroğlu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Peki Kadir Mısıroğlu kimdir? Cenazesi ne zaman kalkacak? İşte detaylar.

Kadir Mısıroğlu Nerelidir, Kimdir? Cenaze Namazı Ne Zaman?

Son dakika haberi. Kadir Mısıroğlu öldü.

Edinilen son dakika bilgilerine göre ünlü tarihçi ve yazar Kadir Mısıroğlu bir süredir tedavi gördüğü Acıbadem Altunizade Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı ve 86 yaşında hayatını kaybetti.

KADİR MISIROĞLU KİMDİR?

1933 'te Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde doğan ünlü Türk tarih araştırmacısı, yazar, şair, hukukçu ve eski gazeteci. Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı mütevelli heyeti başkanı ve Sebil Yayınevi kurucusu ve sahibi.

İlk ve orta okulunu Akçaabat'ta, liseyi Trabzon'da tamamladı.

1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 'ne giren Kadir  Mısıroğlu, fakülte yıllarından itibaren hukukçuluktan çok tarihçiliğe merak saldı ve  yakın tarih ile ilgili araştırmalarda bulundu.

1964 yılında, ilk eseri olan Lozan; Zafer mi, Hezimet mi?! kitabının birinci cildini yazan ve aynı sene Sebil Yayınevini kuran Mısıroğlu, 1970 Yılının ocak ayında Milli Türk Talebe Birliği'nde Harf Inkılabı ile alakalı verdiği bir konferansındaki sözleri nedeniyle Eskişehir Örfi İdare Mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırıldı.

Daha sonra 1976 yılı başından itibaren İslami bir dergi olan Sebil Dergisi'ni çıkarmaya başlayan Mısıroğlu, b dergideki birtakım yazılarından dolayı  hakkında 163. maddeye istinaden birçok dava açıldı.

1980 ihtilali ile Mısıroğlu 'nun da vazifeli bulunduğu MSP Merkezi Umumi Heyeti hakkında tevkif kararı verilince, hakkında daha önce açılmış olan davaların, MSP davasıyla birleşmesinden doğacak ağırlıktan dolayı bazı arkadaşlarının ısrarı ile yurt dışına gitti.

11 yıl yurt dıoşında olan Kadir Mısıroğlu, 1991 senesinde Türkiye 'ye döndü.

Mısıroğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Mısıroğlu 'nun cenazesinin ne zaman ve nerede  son yolcuğuna uğurlanacağı hakkında bir açıklama gelmedi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA