İYİ Partili İsmail Koncuk , EYT ve 3600 Gösterge Çağrısını Yineledi

İYİ Parti Adana milletvekili İsmail Koncuk, 3600 ek gösterge sözü ve Emeklilikte yaşa takılanlar konusunu meclise taşıdı.

İYİ Partili İsmail Koncuk , EYT ve 3600 Gösterge Çağrısını Yineledi

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle ilgili meclis genel kurulunda konuştu.  Emeklilerin sorunlarının sadece EYT olarak düşünülmemesi, bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Koncuk, emeklilerin sorunlarının çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

İsmail Koncuk'un Meclis Konuşması:

Aslında emeklilik problemini bir bütün olarak ele almak lazım yani BAĞ-KUR emeklisinden SSK emeklisine, memur, işçi emeklisine ve emeklilikte yaşa takılanlar meselesine bir bütün olarak bakmak lazım ama maalesef bunu yapamıyoruz. Emekliliklerimizin nasıl yaşadığından habersiz ama sürekli emeklileri istismar eden bir siyasal iktidarla maalesef karşı karşıyayız. Hazreti Peygamber Efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor: "Çalıştırdıklarınıza yediklerinizden yediriniz, giydiklerinizden giydiriniz." Şimdi iktidar partisi mensuplarının ya da buradaki sayın milletvekillerinin yediklerinden mi yiyor emekli, giydiklerinden mi giyiyor? Dolayısıyla halkı unutan, milleti unutan, emeklileri, işçileri, çalışanları yok sayan bir siyasal iktidar maalesef on yedi yıldır milletimizi, ülkemizi yönetiyor. Bir emeklilikte yaşa takılanlar meselesini çözemeyen bir siyasal iktidar var. Kendi yaptığı düzenlemelerle bu problemi yaratan bir siyasal iktidar var ve bu sorumluluğu üstlenmeyen bir siyasal iktidar var. Nasıl yapacağız şimdi? Seçim dönemlerinde emekliye biner lira vererek seçimi kotarmaktan başka emeklinin hangi problemini çözdünüz? Emeklilik aylığı bağlama oranını düşündünüz mü? Emeklilerimizin nasıl yaşadığını düşündünüz mü? Bakın, ben yine memur emeklisiyim.

37 SENE ÖĞRETMENLİK YAPTIM 2804 LİRA MAAŞ BAĞLANDI, BİN LİRA MAAŞ ALAN EMEKLİ DE VAR

Otuz yedi sene öğretmenlik yaptım, 2.804 lira maaş bağlandı ama bu ülkede bin lira maaş alan BAĞ-KUR emeklisi de var. Bunları nasıl göz önüne almazsınız, nasıl değerlendirmezsiniz? Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu probleme bir bütüncül olarak yaklaşıp emeklilerin alım gücünü mutlaka çözmesi lazım, halletmemiz lazım, yukarıya çıkarmamız lazım. Emeklilerimizin enflasyon oranında zam alıyor. Bakın, geçenlerde TÜİK'in Başkan Yardımcısı değişti. Emin olun şüphelerim var, acaba bir aylık enflasyon 6,30 çıkınca bu günah keçisi olarak TÜİK Başkan Yardımcısı mı görüldü diye düşünüyorum ve önümüzdeki ay çıkacak olan enflasyon oranını doğrusu merakla bekliyorum. Niye? 31 Aralık itibarıyla emeklilerimize, memurlarımıza, işçilerimize zam yapılacak. Bunun hesabı şimdiden yapılmaya mı başlandı diye hepimizin düşünmesi lazım. Bunu gündeme getireceğiz, bunu yakından takip edeceğiz yani yaşanan enflasyon.Burada yapmamız gereken şudur: Dört siyasi parti destekleyeceğini ifade etti. Meselenin sorumlusu ve suçlusu iktidar partisidir. Yapılan mevzuat değişikliğiyle emeklilikte yaşa takılanlar problemini yaratan siyasal iktidardır. Bu feryada ne zamana kadar kulak tıkayabilirsiniz, ne zamana kadar görmezden gelebilirsiniz?

3600 SÖZÜNÜ TUTMAK BOYNUNUZUN BORCUDUR

Bakın, şu anda 3600 ek gösterge sözünüz sebebiyle bu sözünüzü tutmanızı bekleyen ve emekli olmayan yüzlerce, binlerce memur var. Bu sözünüzü de yerine getirin. 3600 sözünü verdiniz, bu sözü tutmak boynunuza borçtur. Sadece çalışanlara değil 3600 gösterge sözü emekli olanlara da verilmiş sözdür. Eski Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'ın açıklamaları bu doğrultudadır. Sık sık kullandığınız Şeyh Edebali'nin sözü lafta kalmasın "İnsanı yaşatın devlet yaşasın." İnsanı yaşatmak sözle olmaz, insanın değerlerini istismar etmekle olmaz, onları kalkındırmakla, alım gücünü yükseltmekle olur diyor.