İYİ Partili Fahrettin Yokuş, Meclis Kapısına Astı ve Ekledi 'Yüreği Yeten Gelsin İndirsin'

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Öğrenci Andı'nı meclisteki kapısına astı ve ekledi ,Yüreği yeten varsa gelsin indirsin'

İYİ Partili Fahrettin Yokuş, Meclis Kapısına Astı ve Ekledi 'Yüreği Yeten Gelsin İndirsin'

İYİ Parti Bugün Basın Toplantısı Düzenlemiş ve MEB'e Tepki Göstermişti

Danıştay'ın kararını temyiz eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a tepki gösteren İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, bugün TBMM'de basın toplantısı düzenlemiş ve Milli Eğitim Bakanı'na yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu.

Selçuk'un özel okul sahibi kimliğiyle Atatürkçü olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı sürecinde ise aksi yönde hareket ettiğini öne süren İsmail Koncuk, "Andımız ile ilgili Danıştay 8. Dairesinin kararını temyiz eden Milli Eğitim Bakanı Sayın Selçuk’un 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunundan haberi olmadığı anlaşılmaktadır. Andımıza karşı olan bir Milli Eğitim Bakanı’nın, çocuklarımızı 1739 sayılı Milli Eğitim Kanununda vücut bulan, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Türk milliyetçiliğine uygun bir eğitim öğretim zemini hazırlamasını beklemek mümkün değildir. Andımızın okunmasının yasaklanmasından yana taraf olan Milli eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un şuandan itibaren Atatürk ve Atatürkçülük konusunda söyleyeceklerinin kamuoyu nezdinde bir anlamı olmayacaktır." demişti.