İYİ Partili Fahrettin Yokuş Emeklilerin Sesi Oldu: Geçinemiyorlar! Gelin Çözüm Üretelim

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili Fahrettin Yokuş Emeklilerin Sesi Oldu: Geçinemiyorlar! Gelin Çözüm Üretelim

Emekli vatandaşların geçim sıkıntısının günden güne arttığını, vatandaşların emekli maaşlarının yetersizliği nedeniyle ikinci bir işte çalışmaya mahkum edildiğini söyleyen Konya Milletvekili, emeklilerin çok şey istemediğini, insanca yaşam koşullarına kavuşmayı talep ettiklerini söyledi. Emeklilere verilmeye başlanan banka promosyonlarına da değinen Yokuş, emeklilere verilen promosyonların adil olmadığını bu miktarın arttırılması gerektiğini söyledi.

Meclisteki tüm partilerin emekliler konusunda ortak adım atması ve emekli vatandaşlara sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Konya Milletvekili, "Vallahi, çok şey istemiyorlar aslında. Ama yüce Meclis heyeti kendisinin emeklilik işini… İki yıl Mecliste vekillik yaptıktan sonra -ben de dâhil, şimdi ben de alacağım herhâlde- yani bir anlamda kıyak emeklilik yapıyorsanız, vicdanınıza sesleniyorum: Gelin, bu emeklilere de asgari ücrete kadar çıkaralım en düşük emekli maaşını, ona göre hepsini yeniden düzenleyelim.Çünkü TÜİK'in rakamları bunu söylüyor, çünkü TÜRK-İŞ'in araştırmaları açlık sınırını 2 bin lira civarında tutuyor. Gelin, bir kere olsun, emeklilerimizi hep beraber sevindirelim diyor, hepinizi -sendika hakkı vermek kaydıyla bir de emeklilerimize- saygıyla selamlıyorum efendim." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA