İYİ Partili Durmuş Yılmaz'dan 'İMF' Açıklaması

İYİ Parti ve CHP'li yetkililerin İMF ile gizli görüşme gerçekleştirdiğine yönelik haberlerin ardından CHP ve İYİ Parti'den açıklamalar art arda geldi.

İYİ Partili Durmuş Yılmaz'dan 'İMF' Açıklaması

İYİ Partili Yılmaz'dan 'İMF' Açıklaması

İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz, İMF'nin uluslararası bir kuruluş olduğunu hatırlatarak, ilgili kuruluşun teknik heyetinin her sene ilgili ülkelere gittiğinmi ve burada STK, siyasi partiler ve kamu kurum kuruluşlarıyla görüşmeler yaptığını, yapılan görüşmelerin gizli olmadığını söyledi.

Durmuş Yılmaz, "IMF uluslararası bir kuruluş. Bu kuruluşun tüzüğünde bir 4. madde var, o 4. madde kapsamında ilgili IMF'nin teknik heyeti her yıl ilgili ülkelere gider, o ülke hakkındaki bir yıllık bir ekonomik değerlendirme yapar ve bunu da üyeleriyle paylaşır. Geçen sene de bunu yaptı. Bu her yıl tekrar edilir, rutin bir program bu. Dolayısıyla geldiklerinde de ilgili kamu kurum kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, siyasi partilerle görüşürler, bu da bu çerçevede yapılmış bir görüşme, bunun gizli bir tarafı yok.Bizden ekonominin genel bir değerlendirmesini istediler. Ben kendi açımdan bu değerlendirmeyi yaptım. Bu değerlendirme de şu zamana kadar gerek parlamentoda kanun teklif tasarıları görüşülürken, gerek bütçe görüşmelerinde, gerek sosyal medyada, televizyonda vs. yaptığım, kamuoyunca bilinen görüşlerimi tekrar ettim. Söylediğim şey şu: Türkiye'de ekonomi yönetiminde birtakım sıkıntılar var, sıkıntı da şu, devletin namusu olarak üretilen rakamlar konusunda toplumda bir güvensizlik var, bir itimatsızlık var, dolayısıyla doğru politika üretebilmek için rakamların doğru olması lazım, doğru rakamların doğru analiz edilmesi lazım. Dolayısıyla şu anda bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyla ilgili olarak da bir iletişim problemi var dedim." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA