İtirafçı Astsubay Hala Görevde Olan Hakim'in Adını Verdi

Son dakika haberi: FETÖ 'ye yönelik devam eden soruşturma kapsamında itirafçı olan astsubay kendisi ile ilgilenen imamı teşhis etti.

İtirafçı Astsubay Hala Görevde Olan Hakim'in Adını Verdi

Görev başındaki hakim FETÖ imamı çıktı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Cengiz Akgül tarafından hazırlanan iddianameye göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan Astsubay Selim Yılmaz'ın 2 ayrı sabit hattan 29 kez ardışık ve periyodik olarak arandığının tespit edildiğine yer verildi.

Bunun tespit edilmesinin ardından gözaltına alınan ve ifadesi alınan Astsubay itirafçı oldu. İtirafçı olan Yılmaz, örgüt içindeki kod isminin “Selim” olduğunu, liseyi bitirdikten sonra kendisiyle ‘'İbrahim'' kod adlı örgüt imamının ilgilendiğini, bu kişinin kendisini askeri okula yönlendirdiğini  söyledi.

Yılmaz, ifadesinin devamında süreç içerisinde görüştüğü FETÖ mensuplarını da sorgusu sırasında fotoğraflarından teşhis etti. Yılmaz'ın teşhis işlemiyle, kendisini askeri okullara yönlendirdiğini söylediği “İbrahim” kod adlı kişinin ise, halen Ankara 'da Ağır Ceza Mahkemesi 'nde üye olarak görev yapmakta olan hakim M. olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine savcılık, Hakimler Savcılar Kurulu' na hakim M. hakkında suç duyurusunda bulundu. HSK tarafından hakkında soruşturma başlatılan hakim halen Ankara Adliyesi'nde görev yapmaya devam ediyor.

Kamubulteni.com  |  Ankara