İşte Bedellide 21 Gün Eğitimin Yapılacağı 11 İl ve 13 Birlik

Bedelli askerlikte eğitimin yapılacağı birlikler belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan birlikleri açıkladı.

İşte Bedellide 21 Gün Eğitimin Yapılacağı 11 İl ve 13 Birlik

Yüz binlerce adayın büyük bir merakla beklediği bedelli askerlik meselesi TBMM'den geçti ve onaylanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girecek olan bedelli askerlik tasarısında detaylar belli oldu. 

Onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek olan yasa ile bedelli askerlik için 3 ay boyunca başvurular alınacak. Bedelli askerlikten faydalanmak için adaylar bu 3 aylık süreçte başvurusunu yapacak. Başvuruların alınmasının ardından ücret ödeme süreci gelecek ve bedelli askerlik yapmaya hak kazanan adaylar 15 bin TL'lik ücreti yatıracak. Bu işlemin ardından Kasım döneminde celpler belirlenecek ve 25 yaşından büyük vatandaşlar bedelli için 21 günlük eğitime alınacak. 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, önceki gün yaptığı açıklamada 11 İlde bulunan 13 İldeki birliklerde Bets10 eğitimlerin yapılacağını söyledi. Turan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"21 günlük eğitimin, 11 il ve 13 birlikte yapılması planlanıyor. Askeri birlikler arasında Çanakkale'deki 3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı ve 116'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı da bulunmaktadır. Eğitim için gelecek olanlar aynı zamanda esnafımızdan alışveriş yaparak ekonomiye katkı sağlayacak. Askerlerimizin yakınları burada konaklayarak, gezerek, hem turizme, hem de ekonomiye destek olacak."

Bedellinin yapılacağı birlikler şu şekilde;

  1. 58'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı - Burdur
  2. 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı - Sivas
  3. 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı - Manisa
  4. 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı - Antalya
  5. 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı - Tokat
  6. 15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı - Amasya
  7. 59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı - Erzincan
  8. 3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale
  9. 1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın
  10. 116'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale
  11. 9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik
  12. Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir
  13. 10'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir

Kamubulteni.com  | Ankara