İstanbul'da Art Arda 13 Deprem

İstanbul'da geçtiğimiz gün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin artçıları devam ediyor. "Depremler daha ne kadar sürecek?" sorusuna deprem uzmanlarından yanıt...

İstanbul'da Art Arda 13 Deprem

İstanbul'da Art Arda 13 Deprem

İstanbul'da geçtiğimiz gün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin artçıları devam ediyor.

Marmara Denizi Silivri açıklarında gece 04.00'tan 11.00'e kadar 13 depremin meydana geldiği öğrenildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi'nin resmi internet sayfası vasıtasıyla yapılan bilgilendirmede, Marmara Denizi'nde 2 ile 2.7 aralığında 13 deprem meydana geldi.

Uzmanlar, 5.9 büyüklüğündeki depremin artçılarının 3 hafta hatta daha fazla sürebileceğini belirtirken, ilgili depremin daha büyük depremleri tetiklemesinden endişe ediliyor. Silivri açıklarında meydana gelen deprem İstanbul'da paniğe yol açmış, depremde can kaybı yaşanmamasına rağmen, bazı binalar hasar görmüş, iki caminin minaresi yıkılmış, hafif yaralanan vatandaşlar olmuştu.

Depremin ardından en çok konuşulan konulardan birisi de deprem toplanma alanı olmuş , muhalefet deprem toplanma alanlarına AVM yapıldığı eleştirisini hükümete yöneltmiş, hükümet ise binlerce toplanma alanı olduğunu AFAD'ın resmi sayfasından deprem toplanma alanlarının görülebileceğini belirtmişti.