İstanbul ve Ankara için bayram ettiren gelişme! Yıllardır beklenen sonunda oluyor: Bakan müjdeyi verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ve Ankara için güzel haberi duyurdu. Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Uraloğlu, yeni otoyolun müjdesini verdi.

İstanbul ve Ankara için bayram ettiren gelişme! Yıllardır beklenen sonunda oluyor: Bakan müjdeyi verdi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda açılacak ikinci pist için açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, bu yıl 36 milyonla tamamlanacağını belirtirken yeni terinal ve piste ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Türkiye'nin en büyük ikinci pisti olurken iniş ve kalkış olarak kullanılması amaçlanıyor. En olumsuz hava şartlarında bile iniş ve kalkış yapılacağının haberini verirken yeni uçuşlarla 36 milyon 40 milyonu geçmesi hedeflendi. Kapasitesi 80 milyonlara kadar çıkarılması ön görülürken sıkışan pistten yeni adımlar atılarak planlamalar yapıldı.

yeni otoyol

İSTANBUL - ANKARA HIZLI TREN

İstanbul-Ankara hızlı tren projesinde son duruma dair bilgi verilirken Uraloğlu, İstanbul'da 16.5 milyon, Ankara'da 6 milyonlara yakın nüfus olduğunu belirterek ulaşımda hava yolu, karayolu ve hızlı tren ile imkanlar verildi. Zaman ve kapasite açısından ihtiyaç duyulurken 300 km/s hızla hizmet edecek trenin çalışmaları başlatıldı. Yol mesafesi sadece 80 dakika olacak şekilde yorumlandı.

İSTANBUL - ANKARA OTOYOL ÇALIŞMASI

Bakan Uraloğlu, İstanbul - Ankara arasında bulunan yeni otoyol planlamaları üzerinde Akyazı'dan Ankara'ya gidecek yeni yolun planlaması yapıldı. Projeye başlandığı müjdesini veren Bakan Uraloğlu, hedefin 2028 olduğunu açıkladı.