İstanbul Maltepe'de Flaş Gelişme! Sayım Yine Durdu

Maltepe'de oy sayımı durduruldu. İlave 10 sandık kurulu ve yeniden sayımlar iptal edildi. Yüksek Seçim Kurulu Maltepe'de oy sayımını durdurdu.

İstanbul Maltepe'de Flaş Gelişme! Sayım Yine Durdu

İstanbul Maltepe'de Flaş Gelişme! İptal Edildi

Maltepe'de oy sayımı durduruldu. İlave 10 sandık kurulu ve yeniden sayımlar iptal edildi. Yüksek Seçim Kurulu Maltepe'de oy sayımını durdurdu. 400 sandık için yeniden sayım kararı alındı. CHP'li Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabı üzerinden Maltepe'de 400 sandık'ın 3. kez sayılması yönünde karar alındığını söyledi. Gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AKP-MHP, Maltepe’deki sandıkların tümünü saydırarak değişik bir sonuç almayı planlıyordu. Sonuçlar istedikleri gibi çıkmayınca bu kez de sayım bitmesin diye hakimlerin tutanaklarına imza atmıyorlar. Memurlar da kendilerini baskı altında hissediyor. İktidar halka meydan okuyor. AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu’nun oluşturduğu son 10 sayım istasyonunun saydığı 300 sandığın yeniden sayılmasını istiyor. Bunun anlamı 800 sandığı geçen sayım işleminin yeniden 500’lere dönmesi… Oysa ki; engelleme olmasa sayım bu gece bitecek, yarın mazbata verilecekti." ifadelerini kullandı.

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise sosyal medya hesabından, "Ak parti ve MHP’ler birlikte tutanakları imzalamayan Memurlar hakkında YSK son Kararı..Sayıma devam yönünde...O Memurlar parti militanı gibi davrandıkları İçin cumhuriyet savcısına şikayet edeceğim." açıklamasını yaptı.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARARA İTİRAZ ETTİK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Maltepe'de 1089 sandığın 913'ü sayıldı. Geride sayılacak olan 176 sandık kaldı. Son sayımla birlikte Ekrem İmamoğlu 13.907 oy ile önde. Fakat AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu’nun yaptırdığı 400 sandığın sayımını iptal ettirdi. Karara itiraz ettik, bekleyişimiz ve nöbetimiz sürüyor." açıklamasını yaptı.