İstanbul'daki Depremin Ardından Şebeke Sorunu! İnsanlar Tanıdıklarına Telefonla Ulaşamıyor! (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom Neden Çekmiyor?)

Marmara Denizi Silivri Açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar İstanbul'da yaşayan yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. Bir çok bölgede şebeke sorunu yaşandığı, telefonların çekmediği belirtiliyor. Sosyal medyada da vatandaşlar, şebeke sorunuyla ilgili paylaşımlarda buluuyor. Turkcell, Vodafone, Türk Telekom hattı kullananlar yakınlarına ulaşamıyor. Cep telefonları neden çekmiyor?

İstanbul'daki Depremin Ardından Şebeke Sorunu! İnsanlar Tanıdıklarına Telefonla Ulaşamıyor! (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom Neden Çekmiyor?)

İstanbul'daki Depremin Ardından Şebeke Sorunu! İnsanlar Tanıdıklarına Ulaşamıyor!

Marmara Denizi Silivri Açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar İstanbul'da yaşayan yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. Bir çok bölgede şebeke sorunu yaşandığı, telefonların çekmediği belirtiliyor. Sosyal medyada da vatandaşlar, şebeke sorunuyla ilgili paylaşımlarda buluuyor.

Gazeteci yazar İsmail Saymaz ve Yavuz Oğhan, sosyal medya sayfalarından yaptığı paylaşımlarda telefon sorununun sürdüğüne dikkat çekerken, haber kanallarında canlı röportaj yapan muhabirler de vatandaşlara "Yakınlarınıza ulaşabildiniz mi?" sorusunu sorduklarında, "Yarım saattir şebeke sorunu yaşıyoruz" şeklinde yanıt aldılar. Marmara Denizi Silivri Açıklarında saat 14.00'te meydana gelen deprem paniğe neden oldu. AFAD tarafından yapılan bilgilendirmede, depremin büyüklüğü 5.8 olarak açıklanırken, AFAD daire başkanı , hasarlı binalara girilmemesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Artçı şokların da gelebileceğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "İstanbul Silivri açıklarında 5.7 büyüklüğünde olan deprem bazı binalarda hasara yol açmış olabilir. Evlerinde çatlak oluşan vatandaşlar binalarını terk etsinler ve AFAD’dan ve valilikten gelecek uyarıları dinlesinler. Bu #Deprem Marmarada beklediğimiz büyük deprem fayında oldu. Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri)sürebilir. Yerkabuğunu kırabilecek bir enerji oluşturabileceğinden hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşlarımızın evlerini terk etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.