İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Binali Yıldırım mı Aday Gösterilecek?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak? İktidar partisinin İstanbul konusunda önemli çalışmaları olduğu, daha önce Bakanlık yapmış isimlerin belediye başkan adayı olarak çıkarılma ihtimalinin en yüksek seviyede olduğu vurgulanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Binali Yıldırım mı Aday Gösterilecek?

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Haber Türk ekranlarında AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için reddedilemeyecek bir isim hazırlığında olduğunu, an itibariyle en çok konuşulan ismin TBMM Başkanı Binali Yıldırım olduğunu söyledi.

İzmir'de de Süleyman Soylu'nun adaylığının söz konusu olabileceğini söyleyen Aydemir, AK Parti'nin İzmir konusunda ciddi planlama içerisinde olduğunu CHP'nin burayı kale olarak gördüğünü ve İzmir'de kazanmanın zor olduğunu söyledi. Aydemir, "İstanbul'da da Sürpriz isim atabilir MHP, yerel seçimlerde katı ve sert tutumunu sürdürecek. İstanbul'da da sürpriz bir isim ortaya çıkarabilir. MHP ince eleyip sık düşünüyor. Geniş kesimlere hitap edecek kritik isimler arıyor. İstanbul'da da AK Parti kritik hamleler yapabilir. Şu anda en güçlü aday Binali Yıldırım, dün sayılan bazı isimler vardı Numan Kurtulmuş gibi, onlar da sıcak bakmıyor" dedi. 

İçişleri Bakanı Soylu da Sıcak Bakmıyor

Süleyman Soylu'nun yakın çevresinin belediye başkanlığı ile ilgili soruları cevapsız bıraktığı ve an itibariyle İçişleri Bakanlığı görevini yaptığını hatırlatarak 'biz işimize bakalım' dediği iddia ediliyor.