İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Görevi Devraldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevi Mevlüt Uysal'dan devraldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Görevi Devraldı

İMAMOĞLU, BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE VATANDAŞLARA HİTAP EDİYOR.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevi Mevlüt Uysal'dan devraldı.

İMAMOĞLU DEVİR TESLİMDEN ÖNCE KONUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını teslim aldıktan sonra devir teslim töreni için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Saraçhane'deki binasında bulunuyor. İmamoğlu , devir teslim için Mevlüt Uysal'ı ziyaret edecek.  İmamoğlu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı devir teslim töreni paylaşımı kısa sürede rekor beğeni aldı. Bu arada AK Parti ve MHP'nin de seçimlerin yenilenmesine yönelik itiraz süreci resmen başlamış oldu. YSK , AK Parti ve MHP'nin itirazlarını değerlendirerek kararı verecek. Ekrem İmamoğlu, devir teslim töreninde şu ifadeleri kullandı: 

Basın mensubu arkadaşlar konumlarını aldılar herhalde.  Bugün gönül daha ferah bir planlamayla süreci yönetmeyi isterdim. İstanbul'daki bu süreç değişik bir şekilde işledi bugün. Şu an itibariyle sizinle önce, önümüzdeki programı paylaşmak istiyorum ki bir telaş yaşamayalım. Birazdan yukarı Mevlüt Uysal'dan görevi teslim alacağız. Oraya basın mensuplarını istemiyoruz. Biz fotoğraf paylaşacağız. Aynı zamanda oldukça kabalık her anında bize yardımcı olan vekillerimiz, yüzlerce insanımız şu dönemde bize katkı sundular. Yukarıda makam odasında devir teslimi yapıp el sıkıştıktan sonra halkımıza otobüsün üzerinden hitap edeceğim. Oradan da çağrımı yapacağım. Biz vatandaşlarımızla halkımızla bu hafta sonu Cumartesi ya da Pazar günü tüm İstanbul halkını davet ederek, süreci anlatacağımız bir paylaşım yapacağız. Yarın günü netleştireceğiz. Cumartesi ya da Pazar çoluk, çocuk herkesi saraçhaneye bekliyoruz diyeceğiz. Tüm bu programları aktardıktan sonra. Tabi bugün mazbatamızı İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan teslim aldık. Onur duyuyoruz.

Haktan hukuktan, adaletten asla vazgeçmedik.

Asla vazgeçmedik, çok net ifade ediyorum, bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle oluşturduğu , saygısıyla oluşturduğu birlik beraberlikten vazgeçmedik.

Kimsenin hakkını yemedik, 16 milyonun insanın hakkını da yedirmedik dedik, bundan da vazgeçmedik.

Günün sonunda İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanağı ile mazbatamızı aldık. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu şehirde yaşayanların taleplerini biliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tüm alanları şeffaf bir biçimde, halkına insanına bugün itibariyle açılmıştır, açılacaktır. Bu şehrin, yönetimini yürüten, bu güzel kentin belediyesinin makamları ve bu belediyede çalışan herkes, bir kişi, partiye , birilerine değil, 16 milyon insana hizmete bugün itibariyle başlamıştır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şunu ifade edeyim, an itibariyle, devam eden süreçler var bunun farkındayız. Elbette şehrimizde yaşayanlarımızın huzuru ve mutluluğu için bir an önce bu süreçlerle net ifadeleri ilgili kurumlardan bekliyoruz. Bizim zihnimiz net. 16 Milyon hemşehrimizin de kafası net. Bu sürecin de netleşmesiyle 17 gündür devam eden bugün sona eren belirsizliğin daha sonraki günlerde tartışma noktalarının da bertaraf edilmesi adında ilgili kurumları en hassas ve hızlı şekilde tamamlamalarını diliyorum. Tüm duygularımla, bu şehre dünden bugüne, bu şehirde belediyenin kurulduğu ilk tarihten bu yana emeği geçen, katkı sunan, bu şehre iyi şeyler yapan kim varsa, her birine minnat ve şükran duygularımı belirtmek istiyorum. Sıra bundan sonra bizde.