İsrail Suriye'yi Vurdu! Ölü Sayısı Artıyor

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırısında Esed rejimine bağlı 9 kişinin öldüğünü duyurdu.Ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

İsrail Suriye'yi Vurdu! Ölü Sayısı Artıyor

Esad rejimi, İsrail'in Halep'teki Neyrap hava üssü yakınlarındaki bir askeri noktaya füze saldırısı yaptığını öne sürdü. SANA'da bulunan haberde, İsrail'e ait savaş uçaklarının, dün akşam saatlerinde rejimin hava üssünün kuzeyindeki bir askeri noktayı bombaladığı vurgulandı. Haberde, İsrail'in ülkenin güneyindeki Dera ve Kuneytra'da yenilen teröristlerine destek olmayı amaçladığı, saldırı sonucunda sadece maddi hasar oluştuğu iddia Betebet edildi. İsrail makamlarından ise henüz net bir açıklama gelmiş değil. 

İsrail son aylarda Suriye'nin Humus, Kuneytra, Dera ve Şam illeri çevresimdeki rejim ve rejim destekçisi İran'a ait askeri noktaları hedef alarak saldırılar gerçekleştiriyor. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Suriye haber kaynaklarının aksine saldırının sadece maddi hasarla değil, 9 kişinin ölümüyle sonuçlandığını belirtiyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA