İsmail Koncuk: Mülakat sistemi, Ucube Bir Sistemdir

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye başkanları toplantısındaki açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsmail Koncuk: Mülakat sistemi, Ucube Bir Sistemdir

İsmail Koncuk: Mülakat sistemi, Ucube Bir Sistemdir

Burada , belediyelerin personel alımları ve kamudaki görevde yükselme sınavlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Koncuk, AK Parti döneminde Türkiye Kamu-Sen'in üyesi 8500 okul müdürü, 15 bin müdür yardımcısının bir gecede görevden alındığını söyledi. İsmail Koncuk şu ifadeleri kullandı: 

Sn Cumhurbaşkanı Belediye Başkanları toplantısında, bizim dönemimizde, bizden önce işe girenlere bile bir şey yapmadık, demiş, ancak AKP döneminde benim sendikamın üyesi 8500 okul müdürü, 15 bin müdür yardımcısı görevden, bir gecede çıkan bir kanunla görevden alınmıştı.Unutmadık.

AKP’nin 17 yıllık iktidarı, kamuda ayrıştırmanın zirve yaptığı bir dönem olmuştur. Mülakat sistemi, kendilerine teslim olmayanları ayıklamak için tüm yönetici atama kademelerinde kullanılmış, ucube bir yöntemdir. Hakkı gasp edilen onbinlerce insanla helalleştiniz mi?

Bugün kamuda, hala, ülkücü. Türk milliyetçisi, sosyal demokrat yönetici sayısı, tüm kurum ve kuruluşlarda bir elin beş parmağını geçmemektedir. Belediyelerde işten çıkarma olmasın, kimsenin ekmeği ile oynanmasın ancak önce kendinizi bir sorgulayın bakalım.