İsmail Koncuk : Kamudaki Sözleşmelilere Kadro Verilene Kadar Mücadele Sürecek

İYİ Partili İsmail Koncuk, kamudaki sözleşmeli personellerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

İsmail Koncuk : Kamudaki Sözleşmelilere Kadro Verilene Kadar Mücadele Sürecek

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi İsmail Koncuk, Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk tarafından yazılı cevaplandırılması amacıyla kamuda farklı hukuki statülerde istihdam edilen personelin sorunlarına yönelik soru önergesi verdi. Koncuk, kamudaki sözleşmeli personelin sorunlarını meclis gündemine taşırken, İYİ Parti'nin kamudaki personelin sorunlarının çözülene kdar mücadelesini sürdüreceğini söyledi. Koncuk'un soru önergesinde kamudaki sözleşmeli persnoellere ilişkin aşağıdaki ifadelerin yer aldığı görüldü : 

4-B, 5393 vb. hangi isim ve kanuna tabi olursa olsun, sözleşmeli statüde çalışanların 4-A kadrosuna alınması ile ilgili bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

  • Hükümetinizce, zaman zaman yapılan açıklamalarda, erken emekliliğe karşı olduğunuz ifade edilmesine, kadrolu çalışanların 65 yaşına kadar isteğe bağlı olarak çalışma hakkına sahip olmasına rağmen, emekli aylığı almaya hak kazandığı yaşa ulaşan birçok sözleşmeli personelin sözleşmelerinin yenilenmediği ve 65 yaşına kadar isteğe bağlı çalışma hakkı verilmediğinden haberdar mısınız?
  • 4+2 veya süresiz çakılı kadro olarak çalıştırılan birçok sözleşmeli memurun eş durumu, sağlık, eğitim vb. özür tayin haklarına sahip olması için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?
  • Sözleşmeli personel ile 4-A kadrosunda çalışanların, tayin, terfi, izin vb özlük haklarının düzeltilmesi için ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?
  • Bu feryada iktidar olarak kulak tıkamaya devam mı edeceksiniz? 
  • Bir toplu sözleşme kararı olmasına rağmen, kamuda memur işi yapan işçilerin, memur kadrosuna alınmamasının sebebi nedir?