İŞKUR Üzerinden Personel Alımlarıyla İlgili Yeni Teklif Mecliste

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın personel alımlarında amatör sporculara özel kontenjan ayrılması gerektiğini söyledi. 

İŞKUR Üzerinden Personel Alımlarıyla İlgili Yeni Teklif Mecliste

Uzun yıllar amatör spor kulüplerinde görev yapmış birisi olduğunu söyleyen Zeybek, amatör kulüplerde spor yapan gençlerin bir süre sonra işsizlikle karşı karşıya kalma riski altında olduklarını, son yıllarda İŞKUR üzerinden gerçekleştirilen personel alımlarında yüzde 5'lik bir kontenjanın bu vatandaşlara verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Zeybek, "Amatör kulüpleri n tamamı özellikle İstanbul'da haftada iki gün birer saat yarım sahada antrenman yapmaktadırlar. Şimdi, Türk Millî Takımı’na sporcu yetiştirecek olan altyapılarımız eğer haftada iki gün birer saat o da yarım sahayı kullanarak antrenman yapacaklarsa o zaman bizim sporcularımızın nasıl başarılı olacağını burada araştırmamız gerekir. Başka bir konu da amatör spor kulüplerimizin kullandıkları tesis, saha, idari hizmet binaları gibi yerlerin hazineye ya da ilgili kurumlara ödedikleri ecrimisillerin kesin olarak kaldırılması gerekir. Yani amatör spor yaptıran bir kulübün devlete spor yaptırdığı alanlarla ilgili ecrimisil ödemesinden daha mantıksız bir anlayış olamaz. Son yıllarda İŞKUR üzerinden çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarına personel alınmaktadır. Benim burada Gençlik ve Spor Bakanlığına bir önerim olacak. İŞKUR’un illerde alacağı personelin yüzde 5 oranındaki kısmının lisanslı amatör sporculardan seçilmesi konusunda bir yasal düzenlemenin yapılmasının çok iyi olacağını söylüyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA