İŞKUR 7 Bin 400 Suriyeliyi İstihdam Edecek

İŞKUR 'dan son dakika açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında , Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi kapsamında 7400 Suriyeli ve 7400 Türk Vatandaşı personeli alımı yapılacak.

İŞKUR 7 Bin 400 Suriyeliyi İstihdam Edecek

İŞKUR'dan son dakiak açıklaması geldi.

İşkur resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan son dakika duyurusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İŞKUR tarafından Dünya Bankası işbirliğinde Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi  imzalandı. Bugün imzalanan ve hayata geçirilen proje Geçici Koruma altındaki Suriyeliler ve Türk vatandaşlarını kapsıyor.

AB' DEN 48 MİLYON AVRO

Avrupa Birliği “Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı” (FRIT) kapsamında yürütülecek olan 48 milyon Avro bütçeli proje kapsamında, Suriyeli sığınmacıların ve Türk vatandaşlarının aktif işgücü programlarından faydalandırılarak istihdam edilebilirliklerinin artırılması, İŞKUR’un kurumsal kapasitenin ve çalışma izinleri altyapısının geliştirilmesi hedefleniyor.

TOPLAM 30 AY SÜRECEK

Söz konusu projenin tanıtım toplantısında yapılan açıklamada, projenin toplam 30 ay süreceğine yer verildi ve projenin pilot illeri arasında İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adana yer alıyor.

7400 SURİYELİ, 7400 TÜRK PERSONEL ALINACAK

İŞKUR 'dan , söz konusu proje kapsamında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Proje kapsamında 7 bin 400 Suriyeli Sığınmacı ve 7.400 Türk Vatandaşı olmak üzere toplam 14 bin 800 farklı kişiye ulaşılması hedefleniyor."

Proje kapsamında faydalanıcıların İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, Türkçe Dil Eğitimleri, Beceri Eğitim Kursları, Uygulamalı Eğitim Programları ve İşgücü Piyasası Uyum Programları ile niteliklerinin ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi, işgücü piyasasına uyumlarının artırılması sağlanacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Söz konusu proje kapsamında personel alımları önümüzdeki aylardan itibaren başlayacak. İŞKUR üzerinden yapılacak personel alımlarından bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Kaynak: iskur.gov.tr