Irak'ta Ortalık Karıştı! Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi, Ölü Sayısı Artıyor

Irak'ın başkenti Bağdat ile güneydeki bazı şehirlerde işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yoksunluğundan dolayı düzenlenen gösterilerde şimdiye kadar biri polis 28 kişinin hayatını kaybettiği, 1777 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Diğer yandan, Irak Başbakanı Abdulmehdi, başkent Bağdat ile ülkenin güneyindeki şehirlerde protestoya devam edenlerin tesilcileriyle, meşru taleplerin gözden geçirilmesi için görüşmek istediğini açıkladı.

Irak'ta Ortalık Karıştı! Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi, Ölü Sayısı Artıyor

Irak'ta Ortalık Karıştı! Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi, Ölü Sayısı Artıyor

Irak'ın başkenti Bağdat ile güneydeki bazı şehirlerde işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yoksunluğundan dolayı düzenlenen gösterilerde şimdiye kadar biri polis 28 kişinin hayatını kaybettiği, 1777 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Diğer yandan, Irak Başbakanı Abdulmehdi, başkent Bağdat ile ülkenin güneyindeki şehirlerde protestoya devam edenlerin tesilcileriyle, meşru taleplerin gözden geçirilmesi için görüşmek istediğini açıkladı. 1 Ekim'de başlayan gösterilerde ölü sayısı günden güne artarken, Bağdat'ın yanı sıra Zikar, Meysan, ve Babil kentilerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan da olayların başlamasının ardından Irak'a seyahat konusunda vatandaşlara uyarıda bulunulmuştu. 

Bakanlık uyarısında aşağıdaki ifadeler yer almıştı:

Başkent Bağdat dahil olmak üzere, Irak'ın muhtelif vilayetlerinde 1 Ekim 2019 tarihinden bu yana devam eden gösteriler nedeniyle vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı takdirde bu aşamada olayların yaşandığı bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları, halihazırda Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın ise Irak makamlarınca yapılabilecek uyarıları yakından takip etmeleri, kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaları ve kişisel güvenlikleri konusunda müteyakkız olmaları tavsiye edilmektedir