İnşaat Çukuruna Düşen Çocuk Feci Şekilde Can Verdi

Şanlıurfa'da inşaat çukuruna düşen 9 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi. Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinin Yenice Mahallesi'nde arkadaşlarıyla oyun oynayan Serhat Argan, dengesini kaybedince 8 metre yüksekliğindeki inşaat çukuruna düştü.

İnşaat Çukuruna Düşen Çocuk Feci Şekilde Can Verdi

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Argan'ı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Buradaki tüm çabalara rağmen kurtarılamayan küçük çocuğun cansız bedeni, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Olayda ihmal olduğunu belirten amca İsmail Argan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uzun süredir çevredeki inşaat çukurunun tehlike arz ettiğini, bununla ilgili defalarca önlem alınmasını istediklerini fakat cevap alamadıklarını söyledi. Acılı Amca,"Bölgede inşaat için kazı çalışması yapmışlar, 1-2 yıldır orası öyle bırakılmış. Çocuğun düştüğü çukur 7-8 metredir. Çocuklar o alanda oynarken benim yeğenim çukura düştü. Bu alanda büyük bir ihmal var. Çukurun olduğu yerde güvenlik önlemi alınması gerekir. Bariyer, tel gibi güvenlik alınması lazımdı. Bu çukurun bu şekilde bırakılması ihmal edildiğini gösteriyor. Biz kanunlar çerçevesinde şikayetçi olduk, sonuna kadarda hakkımızı savunacağız" dedi.