İlkokul, Lise, Önlisans ve Lisans Mezunlarından 5778 Devlet Memuru Alınacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığa 2 bin 504 engelli memur, 3 bin 274 'de devlet korumasında yetişen gençlerin atamasının yapılacağını açıkladı.

İlkokul, Lise, Önlisans ve Lisans Mezunlarından 5778 Devlet Memuru Alınacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığa 2 bin 504 engelli memur, 3 bin 274 'de devlet korumasında yetişen gençlerin atamasının yapılacağını açıkladı. Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçık, yarın saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla engelli ve devlet korumasından faydalanan vatandaşlarımızın atamalarının gerçekleşeceğini açıkladı.

Bakan Selçuk, "Geçtiğimiz günlerde 2 bin 504 engelli memur alımı yapılacağını duyurmuştuk. Engelli memur adaylarımız başvurularını 29 Kasım ile 7 Aralık tarihleri arasında yaptı. Başvuru yapan hak sahiplerinin kura ile atamalarını gerçekleştireceğiz. Bu yerleştirmede ilk defa devlet korumasından yararlanmış gençlerimiz, öğretmen, mühendis, hemşire gibi unvanlı kadrolara atanacak" dedi. Aile Bakanı, kurumlardan alınan talepler doğrultusunda 198 ilkokul, 534 lise, 773 önlisans, 999 lisans mezunu 2 bin 504 engelli atamasının yanı sıra, devlet korumasında yetişen gençlerden 3 bin 274 gencinde kamuda iş sahibi olacağını söyledi. Aile Bakanı, "Engelli kardeşlerimizi ve devlet korumasından yararlanmış gençlerimizi kamuda istihdam ederek hayatlarını kolaylaştırmaya, umutlarını güçlendirmeye, heyecanlarına ortak olmaya devam edeceğiz" dedi.