İkinci 100 Günlük Eylem Planında da ASDEP Personeli Alımı Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci 100 günlük eylem planında da ASDEP personeli alımlarına değinmedi.

İkinci 100 Günlük Eylem Planında da ASDEP Personeli Alımı Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci 100 günlük eylem planını açıkladı.

Çalışma Bakanlığı 'nın ikinci 100 günlük eylem planını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 bin ASDEP personeli alımına değinmedi. 

SEÇİM ÖNCESİ AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesi ASDEP personeli alımları hakkında şu ifadeleri kullandı: "Programla, hizmetlerin tüm ihtiyaç grupları için ulaşılabilir olması, sosyal hizmete ihtiyacı olan bireylerin öncelikle yaşadıkları ortamda kendilerine yeterli hale gelmesi, sosyal hizmet ve yardıma ihtiyaç duyan aileye yerinde, etkili ve yaygın bir hizmet sağlanacaktır. Şu ana kadar 3.000 ASDEP personeli istihdam edilmiştir. Önümüzdeki dönemde 4.000 personelin daha istihdam edilmesi, mevzuat altyapısının ve belli bir aşamaya gelinen bilgi işlem altyapısının tamamlanmasıyla Programın ülke çapında etkin bir şekilde uygulanması sağlanacaktır."

MAHMUT TANAL BAKAN'A HATIRLATTI

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Bakan Selçuk 'a şu ifadelerle ASDEP alımlarını hatırlattı:  "Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,3bin Aile Sosyal Destekleme Programı Personeli atayacağı sözünü vermişti.Aradan aylar geçti atama gerçekleşmedi. Hani güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum? Bir vaat daha gerçekleştirilmemek üzere unutuldu!" 

ERDOĞAN DEĞİNMEDİ

İlk 100 günlük eylem planında açıklama gelmemiş, ASDEP personeli adaylarının umutları ikinci 100 günlük eylem planına kalmıştı. Ancak Erdoğan, Çalışma Bakanlığı 'nın ikinci 100 günlük eylem planını açıklarken bu alıma değinmedi.

Kamubulteni.com  | Ankara