İçişleri Bakanı'ndan Açıklama: Malesef 99 Kaybımız Söz Konusu

Konusu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayram tatili süresince trafik kazalarında 99 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı'ndan Açıklama: Malesef 99 Kaybımız Söz Konusu

İstanbul'dan helikopterle Balıkesir'in Susurluk ilçesine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu, Vali Ersin Yazıcı, AK Partili vekiller Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Alay Komutanı karşıladı.

Burada trafik kazaları ve önlemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, "Bu sene bazı yerlerde bazı takviyeler de yapmak suretiyle 141 bin sayısına çıkardık. Neredeyse 3 katına çıkardık. Aynı zamanda denetim noktası olarak da yaklaşık 7 bin 500'ün üzerinde trafik ekibiyle bu görevi gerçekleştirirken, denetim noktası olarak da jandarma ve polis yaklaşık 3 bin 500 denetim noktasında, burada olduğu gibi Türkiye'nin her noktasında arkadaşlarımız önemli bir görevi yerine getirdiler. Vatandaşlarımızı sürat konusunda, emniyet kemeri konusunda ve cep telefonuyla konuşmama konusunda, -aynı zamanda bunun altını çizerek söylüyoruz- arabada sigara içmeme konusunda mümkün olduğunca uyarmaya çalıştılar.

Radar konusunda daha önce halkımıza bunu deklare etmiştik, tuzak radar uygulamasının tüm arkadaşlarımız tarafından gerek emniyet gerekse jandarma tarafından kaldırıldığını ancak bir Betasus şekilde daha önceden belirtmek suretiyle radar uygulaması yapıldığını da söylemiştik. Şimdi bu uygulama Türkiye'nin bütün noktalarında bir şekilde devam etmektedir.Ölümlü kaza oranımız düştü. Ölümlü kaza sayımız da düştü ama aynı olayda meydana gelen ölüm sayımız maalesef arttı. Hem geçen seneyle aynı oranda gidiyoruz hem de son 10 yılın ortalamasıyla aynı oranda gidiyoruz.

Dün akşam itibarıyla maalesef 99 kaybımız söz konusu. Bunların büyük bir bölümü yüzde 40 civarı şehirlerarası yollarda, yüzde 30 civarı şehir içi yollarda, geri kalan bölümü de kırsal dediğimiz alanlarda, köy yollarında veya şehir ve köyleri birleştiren yollarda meydana geldi. Bu sene enteresan bir gelişme de maalesef yaya ölümlerinde oldu. Yani yüzde 17, yüzde 18 civarında oldu, böyle bir tablo beklemiyorduk." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA