İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Yürek Yakan Açıklama! Ölü Sayısı Arttı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal Cevizli Mahallesi'nde 8 katlı binada ölenlerin sayısının 14'e yükseldiğini, şimdiye kadar 14 vatandaşın sağ çıkarıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Yürek Yakan Açıklama! Ölü Sayısı Arttı

Bugün arama kurtarma çalışmalarının 45. saatinde 16 yaşındaki bir genç enkaz altından yaralı olarak çıkarılırken, 2 evladıyla enkaz altında kalan Şeyma Kambur isimli bir vatandaşla da irtibata geçildi. Enkaz altında en az 5 kişinin daha olduğu belirtiliyor.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'daki korkunç olayla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Akşam saatlerinde enkaz altında kalan 11 vatandaşın hayatını kaybettiğinin belirlendiğini, o açıklamadan sonra 3 vatandaşın daha cansız bedenine ulaşıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "11.00'de kayıp sayımız 11'di. O saatten sonra 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sağ kurtulamadılar. Hafif yağmurun herhangi bir yavaşlatıcı engeli söz konusu değil. 14 yaralımızın durumu iyi. Göçük altında kalanları sağ salim şekilde çıkarmayı umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı, binanın çökme nedeniyle ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca kapsamlı bir soruşturma yapıldığını, an itibariyle ortaya atılan iddiaların hiç birinin doğru olmadığını, bina yapım anı, kim tarafından yapıldığına, kolonların kesildiğine dair ortaya atılan iddiaların değerlendirileceğini, savcılık açıklamasına kadar beklenilmesi gerektiğini söyledi. İçişleri Bakanı, 'Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımız geniş kapsamlı bir soruşturma yapıyor. Şu anda ne söyleniyorsa doğru değil. Binanın yapım anına, kim tarafından nasıl yapıldığı yönünde söylenenler var. Kolonların kesilmesi ve diğerlerinin tevatür olduğunu, netleşmiş bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacak açıklamaya kadar itibar edilmemesi gerekir. Biz net olmayan hiçbir bilgiyi paylaşmıyoruz. Bu olayın müsebbibi kimse cezasını bulacaktır.' şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA