İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 15 Bin Polis ve Bekçi Alımı Hakkında Konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te 15 bin polis alımı ve bekçi alımı konusunda açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 15 Bin Polis ve Bekçi Alımı Hakkında Konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te Veysi Ateş'in konuğu oldu. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, 15 bin polis alımıyla ilgili sonuçların dün açıklandığını söyledi. Bekçi alımlarının da kısa süre yapılacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 bin polis alımı için açıklama dün geldi. 4 ay içerisinde eğitimleri yapılacak. Bu arada bekçiler alıyoruz. Bir şekilde asayiş olaylarında düşüş söz konusu. Ankara'da 2017 yılında 31 hırsızlık yapılıyordu günde, bugün evlerde 1 tane. Uyuşturucu konusunda ciddi adımlar attık. Buradaki ölüm sayılarını da ciddi anlamda indirdik.  Pasaport ve nüfus idarelerinde devrime imza attık." dedi.

YENİ BEKÇİ ALIMI DUYURUSU HALA BEKLENİYOR!

Bekçi alımı duyurusu konusunda beklentiler devam ediyor. 

4 MART 2019 TARİHİNDE PA.EDU.TR'DEN BEKÇİ ALIMLARIYLA YAPILAN DUYURUNUN ÜZERİNDEN GEÇEN 1 HAFTAYA RAĞMEN HALA YENİ DUYURU YOK.

BEKÇİ ALIMIYLA İLGİLİ ŞU İFADELER YER ALMIŞTI:

772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8.187 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

Alıma ilişkin esaslar, il kontenjanları ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.