Hulusi Akar'dan Tek Tip Askerlik Açıklaması: Celp Dönemleri Değişiyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'dan yeni askerlik sistemi açıklaması geldi. Bakan Akar yaptığı açıklamada yeni askerlik sisteminde celp dönemlerinin artacağını söyledi.

Hulusi Akar'dan Tek Tip Askerlik Açıklaması: Celp Dönemleri Değişiyor

Yeni askerlik sistemi ile ilgili bir bilgi daha geldi.

TBMM 'de görüşmelerine devam edilen yeni askerlik sistemi ile ilgili bir son dakika haberi geldi. Parti içindeki tartışmalar ve eleştiriler nedeniyle önceki akşam milletvekillerini ve partilileri toplayarak bir toplantı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekilleri söz konusu toplantıda yeni askerlik sistemi ile ilgili  kaygı ve eleştirilerini dile getirirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eleştirileri ve merak edilenleri cevapladı. 

Erken terhisler ve KKTC 'de şu sıralar yaşanan gelişmeler nedeniyle burada ve sınır birliklerinde ortaya çıkacak asker açığının sıkıntı yaratacağını düşünen eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, benzer eleştiri ve kaygılarını yineledi. Öte yandan Mustafa Yeneroğlu da, 1000 Avro olan dövizli askerlik ücretinin bedelli askerlikle eşitlenmesini dile getirdi. 1000 Avro 'luk ücretinin  yurtdışındaki Türklerin vatandaşlıktan çıkmasına yol açacağına da dikkatler çekildi.  B u öneriler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5000 Avro işi uygun görüldüyse 5 bin Avro olarak devam edilsin” dedi.

YENİ BİLGİ: CELP DÖNEMLERİ ARTIK HER AY

Erken terhisler nedeniyle güvenlik zaafiyeti yaşanacak eleştirilerine de yanıt veren Bakan Akar, herhangi bir sorun çıkmaması için yılda 3 'er aylık aralarla 4 celp dönemi olduğunu , yeni sistemde ise bunun değişeceğini söyledi. Yeni sistemde celp dönemleri her ay olacak ve yılda 12 celp dönemi olacak. 

Yeni düzenleme ile birlikte orduda profesyonel personel sayısının yüzde 46 seviyesinden  yüzde 55’e kadar çıkacağını belirten Bakan Akar,  Kkvvet komutanlarının yeni sistemden rahatsız oldukları yönündeki iddiaları da yalanladı. 

ERDOĞAN HAYIRLI OLSUN DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan , sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, “Günümüz dünyasında askerlik görevi çok iyi eğitim ve uzmanlık isteyen bir meslek haline dönüşmüştür. Türkiye, epeyce bir vakittir, planlı ve bilinçli bir şekilde profesyonel askerliğe geçişin hazırlıklarını yürütmektedir. Askerlik çağına gelen gençlerimizin sayısında sürekli yığılmalar yaşandığı da ortadadır” dedi.

ASKERLİK BEKLEYENLER BU ADRESTE

Tek tip askerlik bekleyen adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

YENİ ASKERLİK KANUNU İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kaynak: Cumhuriyet