Hükümetten Mahkumlara Af ve 3600 Ek Gösterge'de Son Durum Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan seçime 2 gün kala ek gösterge ve mahkumlara af açıklaması. İşte mahkumlara af ve 3600 ek göstergede son durum.

Hükümetten Mahkumlara Af ve 3600 Ek Gösterge'de Son Durum Açıklaması

Süleyman Soylu 'dan seçim öncesi af ve ek gösterge açıklaması.

 TV100 ekranlarında bir programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ,seçime 2 gün kala ek gösterge ve mahkumlara af meselesine değindi.

Polislere, din görevlilerine, öğretmenlere ve hemşirelere geçtiğimiz yıl Haziran seçimlerinden önce verilen 3600 ek gösterge sözüne değinen Soylu şu ifadeleri kullandı:

"3600 ek göstergeyle ilgili hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür ve biz bunu gerçekleştireceğiz. İhtiyaç da var. Bunu da söyleyeyim. Çünkü çalışma maaşlarıyla emekli maaşları arasında fark var. Bu fark yönetilebilir bir fark değildir. Bunu biliyoruz ve sağlayacağız. Bunun oluşturduğu sıkıntılar da söz konusu. Farkındayız ve biliyoruz. Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz."

MAHKUMLARA AF AÇIKLAMASI

Mahkumlara af ile ilgili konuya da değinen Bakan Soylu, Adalet Bakanlığı ile birlikte bir çalışma içinde olduklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Adalet Bakanlığının daha kapsamlı bir çalışması söz konusu. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın indirim konusunda açık talimatı var. Ona ait bir noktaya geldi. Zannediyorum yakın bir dönem içerisinde böyle bir ceza indirimle karşı karşıya kalınacak. Biraz çalışıldı. Son 1-2 haftada da tekrar bir değerlendirmeler yapıldı. Ancak Adalet Bakanlığı bu konuda hakikaten dört başı mamur, bizim de içinde olduğumuz bir çalışma gerçekleştiriyor. Patronajı Adalet Bakanlığında. İnanıyorum ki yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır."

3600 EK GÖSTERGE YIL SONUNDA

Geçtiğimiz hafta bir programda konuşan Bakan Soylu , ek göstergenin yıl bitmeden geleceğini "Biz ,bu sözümüzün arkasındayız. Polislerimize, hemşirelerimize, öğretmenlerimize ve imamlarımız 2019 yılı bitmeden 3600 ek göstergeyi vereceğiz. " şeklinde ifade etti. 

EK GÖSTERGE VE MAHKUMLARA AF HABERLERİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN