''Hiç Kimsenin İslam'ı Terörle Yan Yana Getirmesine Asla Razı Olmayız''

Başbakan Binali YILDIRIM "Uluslararası Hacı Bektaş Veli ve Sultan Nevruz Cem'i Buluşması" nda konuştu.Konuşmasında İslam Dininin barış ve sulh dini olduğunu belirten YILDIRIM İslam Dininin terörle yan yana getirilmesine razı olunamayacağını vurguladı.Detaylar haberimizde.

''Hiç Kimsenin İslam'ı Terörle Yan Yana Getirmesine Asla Razı Olmayız''

Başbakan Binali YILDIRIM "Uluslararası Hacı Bektaş Veli ve Sultan Nevruz Cem'i Buluşması" nda konuştu. Başbakan YILDIRIM yaptığı konuşmada "Bu topraklar sevgi medeniyetinin, birlikte yaşama kültürünün yeşerdiği ve bütün dünyaya örnek olduğu topraklardır. Bizler acıyı bal eylemesini bilmiş, birbirine kilitlenmiş bir milletiz." dedi.

Başbakan YILDIRIM düzenlenen etkinlik hakkında "Bu, güzel buluşma dolayısıyla alemlere rahmet olarak gönderilmiş Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Efendimizi selam ve salad ile yad ediyorum. Hz. Peygamber, Hz. Ali, Hz. Fatıma, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Ali'yi, Ehlibeytin bütün fertlerinirış hürmetle yad ediyorum. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerlerine olsun. Allah, bizi onların yolundan ayırmasın. Yurtdışından, yurtiçinden gelen çok önemli değerli misafirlerimiz var. Almanya, Irak, Makedonya, Amerika, Kosova, Arjantin'den gelen sevgili dostlarımıza da bu vesileyle muhabbetle selamlıyorum. Bu önemli ve anlamlı toplantı vesilesiyle sizleri Türkiye'de güzel yurdumuzda ağırlamaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen çok değerli canlar sizleri de hürmetle selamlıyorum. İnşallah, bu beraberliğimiz, bu sohbetimiz, bu muhabbetimiz hayırlara vesile olur. Sizlerin dualarınıza, himmetinize ihtiyaç olduğunu özellikle ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

İslam Dininin sulh ve barış dini olduğunu belirten YILDIRIM ‘’ Peygamberimiz barış elçisidir. Allah, iyiliği doğruluğu emrediyor. Buna karşılık çirkin işleri, kötülüğü haksızlığı yasaklıyor. Bu emirleri açıkça ihlal eden hiç kimse İslam adına söz söyleyemez, Müslümanları temsil edemez. Adına DEAŞ denen, IŞİD denen bir terör örgütü yola çıkarak, hiç kimsenin İslam’ı terörle yan yana getirmesine asla razı olamayız. DEAŞ, Boko Haram, Şebab, PKK, YPG gibi terör örgütleri sadece terör örgütüdür, İslam'la dinimizle hiç ama hiç alakası yoktur. Bu örgütler en büyük zararı da maalesef dinimize, Müslümanlara vermektedir. Biz, dünyanın hiçbir yerinde masum insanlara yönelen bir terör eylemini tasdik etmeyiz, kabul etmeyiz. Bu tür eylemlere girişenlere inançlarına, söylemlerine bakılmaksızın terör örgütü olarak kabul ederiz. İslam, zorbalığın, şiddetin, Tempobet terörün tam karşısındadır. Terör örgütü vasıtasıyla bizleri, mezhep hatta etnik kimlik üzerinden ayrıştırmaya çalışan fitne odaklarına karşı çok uyanık olmalıyız. İnsan hayatını, insan hayatının dokunulmazlığını esas alan, 'Masum bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir' diyen şerefli bir dinin mensuplarıyız" şeklinde konuştu.

Başbakan Binali YILDIRIM Alevi ve Sünni vatandaşların bir arada yaşadığı köyde doğmuş olduğunu belirtti. Başbakan YILDIRIM konu ile ilgili olarak ‘’ Alevi, Sünni vatandaşlarımızın birlikte yaşadığı bir köyde doğdum, benim adımın da çok sevdiğimiz, sevdikleri için adını verdikleri komşumuzdan geldiğini sizlerle paylaşmak isterim. Biz, birbirimizin çocuklarına isim verecek kadar güçlü bağlarla, güçlü bir hukukla birbirimize bağlıyız. Aynı sofrada, aynı tastaki çorbaya birlikte kaşık salladık, düğünlerimizi sünnetlerimizi birlikte yaptık. Birlikte semah, birlikte halaya durduk. Cenazelerde beraber olduk, acılarımızı hüzünlerimizi paylaştık, mutluluklarımızı paylaştık. Bu kardeşiniz Alevi kültürüne çok yakın ve çok sıcak bir komşudur. Bu kültürün içinde büyüdüm. Biz, iç içe yaşadık, birlikte yaşadık. Bundan sonra da ilelebet birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bin yıldır ne başardıysak hep beraber başardık. Bin yıldır bütün sorunlarımızı, bütün badirelerimizi dayanışma ile birlikte aştık. Bugün tabiatın uyanmaya başladığı gündür. Dünya döngüsü içinde tabiat 20 Mart'ta huzur uykusundan uyanıp, yenibahara, bir berekete, bolluğa, neşe ve sevince uyanıyor. Hava, toprağa, suya düşen cemreleri artık gönlümüze de düşürme zamanı gelmiştir. Bugün Peygamberimiz Hz. Muhammed'in can yoldaşı, evladı yerine koyduğu, İslam'ın en önemli kahramanı Hz. Ali Efendimizin de doğum günüdür. Bu büyük tevafuka bakınız ki tabiat da onun doğumu ile birlikte yeniden anlamlı bir doğuşa kucak açıyor. Bütün Türk dünyası yeni bir güne, Hz. Ali'nin doğum gününü kutlarcasına büyük bir neşeyle kavuşuyor.’’ şeklinde konuştu. 

Kamubulteni.com KONYA